Autostrada Sibiu – Pitești, încă o amânare: Noul termen de depunere a ofertelor pentru secțiunea 2 este 20 octombrie

Termenul de depunere a ofertelor pentru procedura de achiziție publică proiectare și execuție “Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 2: Boița – Cornetu”, a fost prelungit de pe 30 septembrie până la data de 20 octombrie 2021, a anunțat marți Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Anemona Andone - mar, 28 sept. 2021, 14:41
Autostrada Sibiu - Pitești, încă o amânare: Noul termen de depunere a ofertelor pentru secțiunea 2 este 20 octombrie

„La termenul de 20.10.2021 vor depune oferte doar cele 6 firme precalificate de CNAIR în etapa 1 a acestei proceduri de licitație restrânsă”, precizează CNAIR în comunicatul emis marți, 28 septembrie.

CNAIR reiterează că această prelungire s-a acordat ca urmare a solicitărilor primite cu privire la decalarea termenului pentru depunerea ofertelor, astfel încât aceasta să fie proporţională cu volumul de informaţii suplimentare aduse deja la cunoștință operatorilor economici prin clarificările publicate.

„Prin această prelungire, CNAIR are în vedere asigurarea unei maturități a ofertelor ce vor fi depuse raportat la complexitatea obiectivului de investiție”, se mai arată în comunicatul CNAIR.

Aceasta nu este prima prelungire a termenului de depunere a ofertelor. CNAIR a mai anunțat și pe 20 septembrie prelungirea termenului până la data de 30 septembrie.

Pe 23 iulie, CNAIR a publicat lista celor șase candidați care s-au calificat să meargă mai departe în cursa pentru proiectarea și construirea Secțiunii 2 Boița – Cornetu din Autostrada Sibiu – Pitești. Inițial, în cursa pentru acest lot peste Carpați au intrat 11 candidați.
CNAIR SA a calificat, în urma aplicării criteriilor de selecție, conform algoritmului de calcul aferent Criteriilor de selecție nr. 1-5, următoarele candidaturi pe primele 6 locuri:
1. ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.
3. ASOCIEREA AKTOR S.A. – RIZZANI DE ECCHER S.p.A.
4. ASOCIEREA STRABAG SRL – ACCIONA CONSTRUCCION SA
5. IMPRESA PIZZAROTTI & C S.p.A.
6. ASTALDI SPA

Amintim că până la termenul limită din 16 februarie 2021, au fost depuse 11 candidaturi pentru tronsonul de peste 31 de kilometri cuprins între Boița și Cornetu, ultimul din cele cinci din Autostrada Sibiu – Pitești care a fost scos la licitație.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat pe 8 decembrie 2020 licitația pentru proiectarea și execuția secțiunii 2 Boița – Cornetu din Autostrada Sibiu – Pitești.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Proiectare și Execuție Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 2: Boița – Cornetu”, în lungime de 31,33 km.

Valoarea estimată a contractului este cuprinsă între 4,63 miliarde de lei și 5,27 miliarde de lei, fără TVA. Durata contractului este de 148 luni și cuprinde: 24 luni perioada de proiectare, 64 luni perioada de execuție și 60 luni perioada de garanție a lucrărilor.

Te-ar mai putea interesa și
Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 – Eurostat
Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 – Eurostat
Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul din Ucraina şi a explodat pe......
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va face luna viitoare o vizită în Ungaria, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet ...
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Metrorex anunță că joi, 25 aprilie 2024, la ora 1:30, noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA a sosit la Depoul ...
Risc sau știință? Istoria se repetă: EDS, client vechi al Hidroelectrica și unul dintre câștigătorii crizei energetice, a fost singurul cumpărător al energiei hidro puse pe piață cu livrare în 2025
Risc sau știință? Istoria se repetă: EDS, client vechi al Hidroelectrica și unul dintre câștigătorii crizei energetice, ...
EDS, trader și furnzior de energie și compania care și în trecut a mizat pe creșterea prețului la energie în viitor ...