Autostrada Sibiu – Pitești: Secțiunea 2 ar putea fi lansată la licitație pe 20 noiembrie – ministrul Transporturilor

Secțiunea 2, Boița – Cornetu, din Autostrada Sibiu – Pitești ar putea fi lansată la licitație pe 20 noiembrie, potrivit estimărilor ministrului Transporturilor Lucian Bode. Acesta a prezentat în ce stadiu se află fiecare tronson din cel mai important proiect rutier al României.
Anemona Andone - vin, 13 nov. 2020, 12:21
Autostrada Sibiu – Pitești: Secțiunea 2 ar putea fi lansată la licitație pe 20 noiembrie – ministrul Transporturilor

„Sibiu – Boița are un progres fizic de peste 30%. Pentru secțiunea 4, Tigveni – Curtea de Argeș, suntem în evaluarea ofertelor și sperăm ca până la sfârșitul anului să semnăm contractul pentru execuția celor 10 km”, a declarat ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicatiilor Lucian Bode la emisiunea Drumurile Noastre de la B1TV.

Acesta a amintit că în mandatul său a fost semnat și contractul pentru secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești.

„Cele două tronsoane de pe Valea Oltului, cele mai complicate, tronsonul 2 între Boița și Cornetu și tronsonul 3 între Cornetu – Tigveni: pe 20 noiembrie avem termenul estimat pentru publicarea anunțului pe SICAP (SEAP -n.r) pentru tronsonul 2”, a adăugat șeful Transporturilor, care speră ca anul viitor să fie semnate contractele pentru cele două secțiuni de munte.

Acesta a vorbit și de licitația pentru studiile necesare construirii drumului de legătură cu Rm Vâlcea, cunoscut ca secțiunea 6.

„Secțiunea 6, legătura dintre Tigveni și Rm Vâlcea, noi realizăm documentația, în jur de 15 decembrie avem depunerea ofertelor”, a mai spus oficialul de la Transporturi.

Secțiunea 3 Cornetu – Tigveni este lansată deja la licitație, iar până pe 23 noiembrie ar urma să fie depuse candidaturile constructorilor interesați de contractul de 5,8 miliarde de lei, conform datelor actuale din SEAP.

Contractul pentru secțiunea 2, ce va include și o mică parte din secțiunea 1, vizează construcția a 31,33 km, iar valoarea sa este estimată la 4,08 miliarde de lei, fără TVA, potrivit informațiilor de pe site-ul Companiei de Drumuri.

Documentația pentru lotul 2 al Autostrăzii A1 Sibiu -Pitești a plecat încă din 2 noiembrie la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), anunța Radio România Actualități (RRA). Din cei 33 de kilometri, 16 kilometri sunt cu lucrări de artă: tuneluri, pasaje și viaducte.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est.

Te-ar mai putea interesa și
Biden dă asigurări că nu-și dorește ca SUA să ajungă la un Război rece cu China
Biden dă asigurări că nu-și dorește ca SUA să ajungă la un Război rece cu China
Joe Biden a afirmat marţi, la ONU, că nu-şi doreşte un "nou război rece cu China" şi şi-a apărat angajamentul faţă de diplomaţie şi multilateralism, în contextul în care aliaţii......
Ministerul Sănătăţii a cumpărat un lot de 10.600 de flacoane de Tocilizumab, medicament necesar pentru tratarea formelor grave de COVID-19
Ministerul Sănătăţii a cumpărat un lot de 10.600 de flacoane de Tocilizumab, medicament necesar pentru tratarea formelor ...
Ministerul Sănătăţii (MS) a finalizat o achiziţie publică de 10.600 de flacoane de Tocilizumab, medicament necesar ...
Comisia Europeană a semnat un contract pentru cumpărarea unui tratament împotriva COVID-19 cu anticorpi monoclonali
Comisia Europeană a semnat un contract pentru cumpărarea unui tratament împotriva COVID-19 cu anticorpi monoclonali
Comisia Europeană a semnat un contract cadru de achiziţie cu compania farmaceutică Eli Lilly pentru un tratament cu anticorpi ...
153.716 persoane au fost angajate prin intermediul ANOFM în primele opt luni din 2021
153.716 persoane au fost angajate prin intermediul ANOFM în primele opt luni din 2021
Un număr de 153.716 persoane au fost angajate în primele opt luni ale anului 2021, ca urmare a aplicării măsurilor de ...