1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Autostrada Sibiu – Pitești: Secțiunea 2 ar putea fi lansată la licitație pe 20 noiembrie – ministrul Transporturilor

Secțiunea 2, Boița – Cornetu, din Autostrada Sibiu – Pitești ar putea fi lansată la licitație pe 20 noiembrie, potrivit estimărilor ministrului Transporturilor Lucian Bode. Acesta a prezentat în ce stadiu se află fiecare tronson din cel mai important proiect rutier al României.

13 noi, 2020 | | ECONOMICA.net

"Sibiu – Boița are un progres fizic de peste 30%. Pentru secțiunea 4, Tigveni – Curtea de Argeș, suntem în evaluarea ofertelor și sperăm ca până la sfârșitul anului să semnăm contractul pentru execuția celor 10 km", a declarat ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicatiilor Lucian Bode la emisiunea Drumurile Noastre de la B1TV.

Acesta a amintit că în mandatul său a fost semnat și contractul pentru secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești.

"Cele două tronsoane de pe Valea Oltului, cele mai complicate, tronsonul 2 între Boița și Cornetu și tronsonul 3 între Cornetu – Tigveni: pe 20 noiembrie avem termenul estimat pentru publicarea anunțului pe SICAP (SEAP -n.r) pentru tronsonul 2", a adăugat șeful Transporturilor, care speră ca anul viitor să fie semnate contractele pentru cele două secțiuni de munte.

Acesta a vorbit și de licitația pentru studiile necesare construirii drumului de legătură cu Rm Vâlcea, cunoscut ca secțiunea 6.

"Secțiunea 6, legătura dintre Tigveni și Rm Vâlcea, noi realizăm documentația, în jur de 15 decembrie avem depunerea ofertelor", a mai spus oficialul de la Transporturi.

Secțiunea 3 Cornetu - Tigveni este lansată deja la licitație, iar până pe 23 noiembrie ar urma să fie depuse candidaturile constructorilor interesați de contractul de 5,8 miliarde de lei, conform datelor actuale din SEAP.

Contractul pentru secțiunea 2, ce va include și o mică parte din secțiunea 1, vizează construcția a 31,33 km, iar valoarea sa este estimată la 4,08 miliarde de lei, fără TVA, potrivit informațiilor de pe site-ul Companiei de Drumuri.

Documentația pentru lotul 2 al Autostrăzii A1 Sibiu -Pitești a plecat încă din 2 noiembrie la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), anunța Radio România Actualități (RRA). Din cei 33 de kilometri, 16 kilometri sunt cu lucrări de artă: tuneluri, pasaje și viaducte.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO