Autostrada Sibiu – Pitești: Pregătiri pentru așternerea primului strat de asfalt FOTO – VIDEO

Constructorul secțiunii 1 din Autostrada Sibiu - Pitești a adus pe șantier utilaje necesare așternerii asfaltului, potrivit unor imagini surprinse de pasionații de infrastructură. Realizat în proporție de 40%, primul lot în construcție din cel mai important proiect rutier al țării ar urma să fie deschis circulației anul viitor, potrivit estimărilor Asociației Pro Infrastructură (API).
Anemona Andone - Dum, 13 iun. 2021, 13:22
Autostrada Sibiu - Pitești: Pregătiri pentru așternerea primului strat de asfalt FOTO - VIDEO
„La vizita din 8 iunie 2021 în organizare am văzut apariția câtorva scule necesare așternerii asfaltului”, spune un pasionat de infrastructură, autor al celor mai recente imagini cu șantierul lotului 1 din Autostrada Sibiu – Pitești.
Săptămâna aceasta, Asociația Pro Infrastructură (API) a anunțat că lucrările continuă în ritm susținut pe lotul 1 al Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești. „Austriecii de la Porr, împreună cu subcontractorul român Dimex, au ajuns la un stadiu fizic de 40% și se observă progres la terasamente dar și la structuri. În filmare se pot vedea șirurile de basculante în mișcare, semn distinctiv al unui șantier care avansează bine”, au spus reprezentanții API.
Ei au aduăgaut că o lucrare de artă inginerească intens dezbătută pe forumul Asociației este viaductul de la km 12 (Tălmaciu), un pod în consolă, tehnică mai rar folosită în România.
„Rezultatul va fi impresionant: un pod elegant, cu deschideri mari, linii curbe, iar calea de rulare va fi o succesiune de curbe largi, oferind șoferilor o vedere frumoasă atât a viaductului, cât și a munților Făgăraș în fundal. Dezavantajul este durata foarte lungă de execuție”, au subliniat reprezentanții API.
autostrada sibiu pitesti 1
Ei speră la deschiderea pe un singur fir (semi-profil) a acestui viaduct în toamna anului 2022, împreună cu restul celor 13 km ai tronsonului, astfel încât șoferii să scape de coșmarul tranzitării zonei Tălmaciu-Veștem.

Lucrările de construcție pe lotul 1 Sibiu – Boița au fost demarate oficial în primăvara anului 2020, după ce a fost emis ordinul de începere pe 30 martie.

Contractul de proiectare și execuție pentru acest lot, cu o valoare de 612.647.863,28 lei, fără TVA, a fost semnat în data de 14 aprilie 2019, între CNAIR și compania Porr Construct SRL.

Potrivit prevederilor contractului a fost stabilită o perioadă de 12 luni pentru proiectare, 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor și 120 de luni perioada de garanție.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Darius Madadi devine, din 2022, CEO al diviziei auto a grupului Rădăcini
Darius Madadi devine, din 2022, CEO al diviziei auto a grupului Rădăcini
Divizia auto a grupului Rădăcini, controlat de omul de afaceri Ali Madadi, va avea de la începutul lui 2022 un nou CEO ...
Producția de mașini din Marea Britanie, la cel mai scăzut nivel din octombrie 1956 încoace
Producția de mașini din Marea Britanie, la cel mai scăzut nivel din octombrie 1956 încoace
Producția de mașini din Marea Britanie a coborât cu 41% în luna octombrie, până la cel mai scăzut nivel din octombrie ...
Uzina Concordia Câmpina vinde un imobil din portofoliu şi terenuri adiacente cu 912.000 de euro
Uzina Concordia Câmpina vinde un imobil din portofoliu şi terenuri adiacente cu 912.000 de euro
Uzina Concordia, specializată în producţia confecţiilor metalice sudate, şi deţinută de Vasile şi Silviu-Marcel Bratu, ...