1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Autostrada Sibiu – Piteşti: primul contract pentru construcţie ar putea fi semnat săptămâna aceasta cu austriecii de la Porr – surse

Primul contract de proiectare şi execuţie a celei mai aşteptate autostrăzi din România ar putea fi semnat săptămâna aceasta, au spus pentru ECONOMICA.NET surse apropiate situaţiei. Este vorba despre contractul pentru secţiunea 1 Sibiu – Boiţa din Autostrada Sibiu – Piteşti, câştigat de către constructorul austriac Porr.

09 apr, 2019 | | ECONOMICA.net

"Porr şi-a asumat că ar aduce toate actele săptămâna aceasta", au spus sursele noastre.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat la începutul lunii martie că firma Porr a câştigat licitaţia pentru tronsonul Sibiu – Boiţa, cu o lungime de 13 kilometri, al Autostrăzii Sibiu – Piteşti. El mai spunea atunci că, dacă nu vor fi contestaţii, contractul urma să fie semnat în aceeaşi lună.

Între timp, firma românească Construcţii Sibiu a depus contestaţie, dar pe 22 martie a renunţat la demersul său.

Prin urmare, după primirea deciziei privind renunţarea la contestaţie, Compania de Drumuri a primit undă verde la semnarea contractului cu firma austriacă desemnată câştigătoare pentru lotul 1 din cel mai important proiect rutier al României.

Valoarea contractului pentru realizarea celor 13,17 km ai Secțiunii 1 a Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești este de aproape 613 milioane lei fără TVA.Constructorul va avea la dispoziție un an pentru proiectare și trei ani pentru execuție. Acesta şi-a asumat o garanție a lucrărilor de 10 ani.

Constructorul austriac Porr a mai realizat în România lotul 4 din Autostrada Sebeş – Turda, care a fost dat în trafic anul trecut.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 123 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est. Aceasta este cerută şi de către Dacia – Renault, cel mai mare exportator al României.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO