1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Autostrada Sibiu-Pitești: tronsonul 1 ar putea fi deschis circulației până la sfârșitul anului 2022 - API

Autostrada Sibiu-Pitești tronsonul 1 între Sibiu și Boița se apropie de 30% stadiu fizic, ritmul lucrărilor fiind unul extrem de bun, apreciază Asociația Pro Infrastructură (API). În ritmul actual, există toate șansele să circulăm pe primii kilometri ai Autostrăzii Sibiu-Pitești până la finalul anului 2022, estimează API. Pe de altă pare, celelalte tronsoane din cel mai important proiect rutier al României au rămas în urmă, majoritatea neavând constructor desemnat.

30 oct, 2020 | | ECONOMICA.net

"Pe partea de terasamente subcontractorul Dimex a profitat la maxim de vremea prielnică și a ajuns la 13-14 mii de metri cubi puși în operă zilnic. În zona debleului principal de la Tălmaciu de unde se transportă materialul de umplutură pentru mare parte din șantier s-a început relocarea stâlpilor de înaltă tensiune. La structuri se execută elevațiile podurilor și viaductelor principale, se finalizează ultimele podețe, iar la viaductul din zona localității Veștem au fost ridicate deja majoritatea grinzilor. La cel mai mare viaduct de pe proiect de la Tălmăcel se înalță cu ajutorul unui cofraj cățărător pilele ce vor ajunge la 30 de metri deasupra solului", detaliază API evoluția lucrărilor pe secțiunea 1 Sibiu - Boița.

Contractul pentru proiectarea și execuția celor 13 kilometri ai acestei secțiuni a fost câștigat de austriecii de la Porr în 2019, pentru suma de 612,65 milioane de lei.

Conform informațiilor de pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), aceștia ar trebui să finalizeze lucrările până pe 28 mai 2023.

În ciuda avansului pe prima secțiune, pe majoritatea tronsoanelor din Autostrada Sibiu - Pitești încă nu avem un constructor. Astfel, secțiunea 2 nu a fost lansată încă la licitație, pe secțiunea 3 se așteaptă depunerea ofertelor, iar pe secțiunea 4 se tot amână desemnarea unui câștigător. Pe secțiunea 5 a fost semnat contract anul acesta cu italienii de la Astaldi.

FOTO - VIDEO: Autostrada Sibiu Pitești, secțiunea Sibiu - Boița, constructor Porr (sursa: Asociația Pro Infrastructură)

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO