Autostrada Sibiu-Pitești: Luni se semnează contractul pentru secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești – surse oficiale

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va semna luni, 11 mai, contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 5 a Autostrăzii Sibiu - Pitești, au spus pentru ECONOMICA.NET surse oficiale.
Anemona Andone - vin, 08 mai 2020, 18:33
Autostrada Sibiu-Pitești: Luni se semnează contractul pentru secțiunea 5 Curtea de Argeș - Pitești - surse oficiale

Acestea au reconfirmat practic informația anunțată la finele lunii aprilie de către Mariana Ioniță, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Este anul autostrăzii Sibiu-Pitești. Avem secțiunea 1 în lucru, antreprenorul austriac s-a organizat impecabil. Pe secțiunea 5 se va semna contractul pe data de 11, s-au rezolvat contestațiile”, a spus atunci Mariana Ioniță în interviul online pentru Hotnews.

Amintim că CNSC a respins pe 16 aprilie contestația formulată de asocierea China Railway 14-th Bureau Co Ltd – Viaponte Rom – Viaponte Projetos e Consultoria de Engenharia împotriva deciziei prin care oferta sa a fost exclusă iar din licitația pentru secțiunea 5 din Autostrada Sibiu – Pitești.

În aceeași contestație, chinezii au cerut să fie exclusă din licitație și oferta rivalilor de la Astaldi, însă fără succes.

Pe 19 martie 2020, CNAIR a emis un raport al procedurii prin care oferta chinezilor a fost exclusă. Totodată, a fost declarată câștigătoare oferta italienilor de la Astaldi.

Valoarea estimată a contractului pentru construcţia secţiunii 5 Curtea de Argeș – Pitești este de 1,83 miliarde de lei, fară TVA. În octombrie 2017, CNAIR a primit pentru acest contract opt oferte.

Secțiunea 5 din Autostrada Sibiu – Piteşti este amplasată în județul Argeș şi are o lungime de 30,35 km. Traseul acesteia va începe în zona localităţii Curtea de Argeș și va continua paralel cu râul Argeș, până la actuala centură a Municipiului Pitești.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 123 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est.

Te-ar mai putea interesa și
Loteria Română va lansa 1 milion de lozuri în campania TEAM Romania, dedicată Jocurilor Olimpice de la Paris
Loteria Română va lansa 1 milion de lozuri în campania TEAM Romania, dedicată Jocurilor Olimpice de la Paris
Compania Naţională Loteria Română va lansa o serie de 1.000.000 de lozuri în campania TEAM Romania, iar 30% din sumele încasate se constituie venit al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român,......
Inundațiile record au dezvăluit vulnerabilitatea Dubaiului. Pagube uriașe pentru economia mondială după ce viața „s-a oprit” în orașul luxului
Inundațiile record au dezvăluit vulnerabilitatea Dubaiului. Pagube uriașe pentru economia mondială după ce viața „s-a ...
Precipitații abundente, furtuni și inundații pe scară largă au lovit sud-vestul Asiei, în special Emiratele Arabe Unite, ...
Aplicațiile online de cumpărături Temu și Shein au intrat în vizorul ANPC. Inspectorii suspectează că reducerile nu sunt autentice sau că se face vânzare sub presiune
Aplicațiile online de cumpărături Temu și Shein au intrat în vizorul ANPC. Inspectorii suspectează că reducerile nu ...
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) derulează în această perioadă o actiune de verificare ...
Deca: Metodologia de acordare a gradaţiei de merit a fost trimisă la Monitorul Oficial
Deca: Metodologia de acordare a gradaţiei de merit a fost trimisă la Monitorul Oficial
Metodologia de acordare a gradaţiei de merit - sesiunea 2024 a fost trimisă la Monitorul Oficial, a anunţat marţi ministrul ...