1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Autostrada spre Serbia: CNAIR a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate al Autostrăzii Timişoara - Moraviţa

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii Timişoara - Moraviţa care se va continua către Pancevo, în Sebia, potrivit presei locale. Valoarea contractului depăşeşte nouă milioane de lei.

28 feb, 2020 | ECONOMICA.net

Licitaţia a fost câştigată de asocierea Search Corporation SRL – Egis Romania SA, potrivit OpiniaTimisoarei.ro. 85% din bani vin de la Uniunea Europeană, prin Fondul de Coeziune, iar 15 procente reprezintă contribuţia CNAIR.

Amintim că CNAIR a primit în vara anului trecut două oferte pentru elaborarea acestui studiu de fezabilitate. CNAIR a lansat pe 14 martie 2019 licitaţia pentru realizarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii Timişoara – Moraviţa, care ar urma să lege România de Serbia.

Acesta este primul pas concret pe care autorităţile de la Bucureşti îl fac pentru realizarea unei conexiuni de mare viteză cu ţara vecină. Durata contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate va fi de 24 de luni, potrivit anunţului din platforma de achiziţii publice SICAP.

Despre construirea unei conexiuni de mare viteză între România şi Serbia au vorbit mai mulţi premieri ai ţării, de la Emil Boc până la Victor Ponta, Dacian Cioloş, Sorin Grindeanu şi Viorica Dăncilă.
 
Asigurarea unei infrastructuri care să susțină fluxul tot mai mare de persoane și de bunuri între România și Serbia este o necesitate, în condițiile în care rețeaua de transport actuală este insuficient dezvoltată pentru nevoile curente ale zonei de frontieră. Noul drum de mare viteză va contribui la conectarea coridorului rutier cu modurile de cale ferată care tranzitează România și cu modul fluvial care trece prin Ungaria, Serbia și România, reprezentat de Dunăre.
 
Construcția autostrăzii Timișoara–Pančevo vizează și creșterea incluziunii sociale și calității vieții în regiunea transfrontalieră, precum și dezvoltarea unitară a infrastructurii de transport capabilă să suporte traficul rutier de persoane și de marfă în punctele de trecere frontieră, prin intermediul realizării de noi conexiuni de transport. Noul drum ar urma să lege Timişoara de Pancevo, pentru că de la Pancevo până la Belgrad e drum cu două benzi de circulaţie pe sens. Acesta va avea aproximativ 140 de kilometri.
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO