1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 29 º

Companii

Autostrada Sudului: CNAIR vrea să realizeze cu fonduri europene studiul de fezabilitate pentru drumul de mare viteză București – Alexandria

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) vrea să realizeze din fonduri europene studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru tronsonul București - Alexandria din drumul de mare viteză Valahia Expres, cunoscut și ca Autostrada Sudului  (A6).

03 aug, 2020 | ECONOMICA.net

CNAIR, în calitate de Solicitant, a elaborat și depus in data de 31 iulie 2020 Aplicația de Finanțare pentru proiectul „Elaborare SF, PAC si Proiect Tehnic de Executie, inclusiv prestare servicii asistenta tehnica, pentru proiectul Drum de mare viteza Bucuresti - Alexandria – Rosiori - Caracal - Craiova (Valahia Expres),sector Bucuresti – Alexandria" in vederea obtinerii de finantare nerambursabila alocata prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 1-Imbunatatirea mobilitatii prin dezvoltarea retelei TEN-T si a metroului, Obiectiv Specific 1.1. Apel de proiecte pentru DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE - proiecte noi de investitii, Operațiunea- Cresterea mobilitatii pe reteaua rutiera TEN-T centrala.

Obiectivul general al proiectului ca parte din TEN-T CORE, este imbunatatirea competitivitatii economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care faciliteaza integrarea economica in UE, contribuind astfel la dezvoltarea pietii interne cu scopul de a crea conditiile pentru cresterea volumului investitiilor, promovarea transportului durabil si a coeziunii in reteaua de drumuri europene.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

1. Studiul de Fezabilitate elaborat, tinand cont de aplicabilitatea in totalitate a legislatiei in vigoare (norme, normative, standarde,legi etc.);

2. Proiect pentru Autorizarea Executarii Lucrarilor de Construire (PAC);

3. Proiect Tehnic de Executie;

4. Pregatirea documentatiei de atribuire a contractului/lor de executie, lucrari privind asistenta tehnica acordata Beneficiarului/Autoritatii Contractante in perioada derularii procedurii/lor de licitatii pentru executie lucrari

5. Intocmirea documentatiei suport si asistenta tehnica acordata Beneficiarului pentru depunerea si aprobarea aplicatiei de finantare.

Valoarea totală a proiectului este de 17,79 milioane de lei și va fi finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contributia Uniunii Europene din Fondul de Coeziune-12,77 milioane de lei,15% contributia proprie-2,25 milioane de lei, restul de 2,72  milioane de lei reprezentand cheltuieli neeligibile inclusiv TVA, precizează reprezentanții CNAIR.

Potrivit lor, durata proiectului va fi de 27 luni.

Autostrada Sudului (A6) este o autostradă propusă iniţial încă din 2004 pe traseul Bucureşti - Alexandria - Craiova - Calafat, cu extindere spre Drobeta Turnu Severin - Lugoj (pentru joncţiunea cu Autostrada A1 pe traseul Lugoj - Timişoara - Arad - Nadlac). Primii 11 kilometri ce fac legătura dintre A1 (Balint) şi centura Lugoj au fost deschişi în decembrie 2013.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO