1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 2 º

Companii

Autostrada Tg Mureș – Iași – Ungheni: a fost respinsă singura ofertă depusă pentru tronsonul Iași – Ungheni

Licitația pentru completarea studiului de fezabilitate necesar construirii tronsonului Iași – Ungheni din A8, autostrada care ar urma să lege Ardealul de Moldova, a fost anulată. Și asta pentru că a fost respinsă singura ofertă depusă pentru acest lot.

25 mai, 2020 | | ECONOMICA.net

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anulat licitația de "Completare/Revizuire Studiu de Fezabilitate și elaborare Proiect pentru autorizarea executării lucrărilor (P.A.C) pentru tronsonul de autostradă Iași – Ungheni, inclusiv realizarea conexiunii la podul peste râul Prut".

Motivul? "Au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme", se arată în informarea publicată pe 21 mai în SEAP.

Pentru contractul estimat la circa opt miloane de lei, CNAIR primise în octombrie anul trecut o singură ofertă, și anume de la Asocierea SEARCH CORPORATION (Leader), Best Consulting & Design SRL.

În mod inexiplicabil, singura asociere înscrisă la licitație nu a mai răspuns unei solicitări de clarificări, astfel că oferta a fost declarată inacceptabilă, se arată în raportul procedurii, făcut public pe forumul Asociației Pro Infrastructură (API).

Amintim că anul acesta a fost anulată și licitația pentru tronsonul Tg Neamț - Iași din A8, privind construcția prin parteneriat public privat (PPP).

Cu un cost estimat la 8,9 miliarde de euro conform studiilor de fezabilitate din 2010, Autostrada Unirii este cea mai scumpă conexiune Ardeal - Moldova. 

Un alt proiect de autostradă care leagă Moldova de Ardeal este Bacău - Brașov. Pentru acesta, CNAIR a semnat pe 22 mai 2020 contractul de elaborare studiu de fezabilitate și proiect tehnic cu asocierea Search Corporation - Primacons.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO