Autostrada Transilvania: A fost semnat contractul cu Precon pentru lotul Chiribiș – Biharia

Vineri a avut loc semnarea contractului pentru încă 28,55 km de autostradă aferenți Autostrăzii Transilvania (A3), respectiv secțiunea 32C Chiribiș - Biharia, cu asocierea de constructori Precon Transilvania S.R.L. - Citadina 98 S.A., a anunțat secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.
Anemona Andone - vin, 15 mart. 2024, 18:12
Autostrada Transilvania: A fost semnat contractul cu Precon pentru lotul Chiribiș - Biharia

„Pentru acest lot, contractul de lucrări a fost reziliat de 3 ori, ultima licitație pentru recontractare fiind lansată în 2022, în cadrul căruia a avut loc desemnarea câștigătorului în vara anului 2023, iar astăzi semnarea contractului. Sperăm că acest contract să fie ultimul semnat pentru acest tronson, iar antreprenorul să reușească să ducă lucrările până la final”, a transmis Scrioșteanu.

Valoarea contractului este de 785,21 de milioane de lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Transport 2021-2027.

Durata contractului este 24 de luni, din care șase luni pentru perioada de proiectare și 18 luni pentru perioada de execuție a lucrărilor.

Secțiunea 3C2 Chiribiș – Biharia face parte din tronsonul 3C Suplacu de Barcău – Borș al Autostrăzii Transilvania A3, iar traseul acestuia se desfășoară pe raza județului Bihor.

Acest lot din A3 a mai avut în trecut constructori precum americanii de la Bechtel și spaniolii de la Corsan Corviam.

Luna trecută, Precon Transilvania preciza într-un comunicat de presă că solicitase de două ori CNAIR să stabilească o dată pentru semnarea contractului câștigat pentru lotul Chiribiș – Biharia din Autostrada Transilvania, înainte de a se adresa CNSC pentru obligarea autorității contractante la semnarea acestuia. Pe de altă parte, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu acuzase compania Precon că blochează proiectul.

În iunie anul trecut, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a anunţat că asocierea de constructori şi proiectanţi români Precon Transilvania S.R.L. – Citadina 98 S.A. a fost desemnată câştigătoare pentru realizarea secţiunii de autostradă Chiribiş – Biharia, parte din Autostrada Transilvania. Asocierea de constructori români va avea la dispoziţie 785,21 de milioane de lei (fără TVA) şi 24 de luni (șase luni proiectare şi 18 luni execuţie lucrări) pentru construcţia celor 28,55 km ai acestui proiect, mai spunea șeful CNAIR.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...