Autostrada Transilvania: A fost scos la licitație și ultimul lot, Suplacu de Barcău – Chiribiș, contract de jumătate de miliard de lei

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat luni, 7 decembrie, licitația pentru proiectarea și execuția lotului Suplacu de Barcău – Chiribiș din Autostrada Transilvania. Construcția ultimului tronson de autostradă rămas de licitat între Tg Mureș și granița cu Ungaria depășește 500 de milioane de lei.
Anemona Andone - lun, 07 dec. 2020, 12:28
Autostrada Transilvania: A fost scos la licitație și ultimul lot, Suplacu de Barcău – Chiribiș, contract de jumătate de miliard de lei

Contractul scos luni la licitație prevede lucrări de proiectare și execuție pentru Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea Sectiunea 3C: Suplacu de Barcău – Borș, Subsecțiunea 3C1: Suplacu de Barcău – Chiribiș (km 4+200 – km 30+550).

Valoarea estimată a contractului variază între 504 milioane de lei și 571 milioane de lei, fără TVA.

Durata contractului este de 84 luni și cuprinde: 6 luni perioada de proiectare, 18 luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

Acest proiect urmează să fie co-finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Termenul – limită pentru depunerea ofertelor este 27 ianuarie 2021, conform datelor actuale din SEAP.

În lungime de 26,35 kilometri, lotul Suplacu de Barcău – Chiribiș reprezintă ultimul tronson ce mai trebuia licitat din Autostrada Transilvania, între Tg Mureș și Borș.

Acest lot a mai avut în trecut constructori precum americanii de la Bechtel și spaniolii de la Corsan, însă contractele cu aceștia au fost reziliate. De asemenea, a mai fost câștigat de Construcții Sibiu, însă contractul nu a mai fost semnat iar licitația a fost anulată.

Amintim că lotul Biharia – Borș de la graniță, construit de orădenii de la Trameco, a fost dat în trafic anul acesta. Lotul Chiribiș – Biharia este contractat tot cu orădenii de la Trameco, din grupul Selina.

De asemenea, în septembrie a fost semnat contractul pentru lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău cu turcii de la Nurol Insaat.

În octombrie, a fost scos la licitație tronsonul de 41 de km Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău, care include și Tunelul Meseș.

Tot anul acesta, tronsoanele Nădășelu – Mihăiești – Zimbor – Poarta Sălajului au fost contractate cu firmele lui Dorinel Umbrărescu.

Lotul Gilău – Nădășelu, construit tot de Umbrărescu, se află în trafic, precum și tronsonul de la Câmpia Turzii la Gilău, realizat de americanii de la Bechtel.

De asemenea, din cele cinci loturi cuprinse între Câmpia Turzii și Târgu Mureș, loturile Iernut – Chețani (Astaldi), Ogra – Iernut (Geiger) și Ungheni – Ogra (Strabag) au fost date în trafic. Au mai rămas de finalizat loturile de la capete, respectiv Chețani – Câmpia Turzii (Straco) și Târgu Mureș – Ungheni (Strabag). 

Așadar, având toate tronsoanele în licitație, contractate, în construcție sau deja în trafic, rămâne de văzut în câți ani se va putea circula continuu pe autostradă de la Târgu Mureș până la granița cu Ungaria.

Te-ar mai putea interesa și
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile Tălmaciu - Sibiu şi pe intervalul Teiuş - Războieni, pentru......
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia nu poate să cedeze Kievului rachetele sale Patriot
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia ...
Premierul polonez Donald Tusk a avertizat vineri că în Ucraina "situaţia pe front este critică" şi săptămânile următoare ...
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru ...