Autostrada Transilvania: Astaldi – Max Boegl traversează Mureşul cu podul de la Bogata FOTO VIDEO

Asocierea Astaldi - Max Boegl montează tablierul podului de la Bogata, care traversează râul Mureş în două locuri, potrivit pasionaţilor de infrastructură. Vezi cum arată lotul din Autostrada Transilvania care ar putea fi inaugurat în primăvara anului viitor.
Anemona Andone - mar, 30 iul. 2019, 10:32
Autostrada Transilvania: Astaldi - Max Boegl traversează Mureşul cu podul de la Bogata FOTO VIDEO

În imaginile surprinse de pasionaţii de infrastructură, constructorii montează o bucată de tablier de 40 de metri lungime şi 152 de tone.

„Tocmai am vorbit cu un inginer de aici, se stă în macara până se sudează”, explică Alexandru Duma, autorul fotografiilor de pe şantier, postate pe forumul Asociaţiei Pro Infrastructură (API).

Pasionatul de infrastructură adaugă că asocierea de constructori vrea să termine calea de rulare până la sfârşitul anului.

„Rareori vedem un progres foarte bun pe șantierele de autostrăzi din România. Am ajuns atât de rău încât ne surprinde normalitatea. Este cazul lotului Iernut-Chețani executat de asocierea Astaldi-Max Boegl”, anunţă API într-o postare pe pagina proprie de Facebook.

Stadiul fizic se apropie de 70%, iar avansul din ultimele 54 de zile este semnificativ. Din păcate, în ciuda mobilizării exemplare, tronsonul de 17,9 km are șanse minime să fie deschis circulației în decembrie 2019, adaugă reprezentanţii API.

Potrivit lor, punctele critice de la Bogata (pod care traversează Mureșul de două ori) și Iernut (nod rutier ce include pasajul peste autostradă și calea ferată) sunt greu de finalizat în timp util.

„Realist vorbind, inaugurarea noii secțiuni din A3 va fi în primăvara anului viitor”, estimează reprezentanţii API.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia celor 17,9 kilometri dintre Iernut şi Cheţani a fost atribuit în 2016 Asocierii ASTALDI SpA – Max Boegl Romania SRL – Astalrom S.A. – Consitrans SRL, pentru 437,63 milioane de lei.

Lucrările pe acest lot din Autostrada Transilvania ar trebui finalizate în al treilea trimestru al anului în curs, potrivit datelor de pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

FOTO – VIDEO: lotul Iernut – Cheţani, A3 (sursa: Alexandru Duma, membru forum API)

Autostrada A3, Chețani – Iernut, 24 Iulie 2019 vs 31 Mai 2019

Te-ar mai putea interesa și
Război total între asigurători și transportatori. Se acuză reciproc de înșelăciune și minciună
Război total între asigurători și transportatori. Se acuză reciproc de înșelăciune și minciună
Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) a ieșit luni după-amiază la atac și a răspuns acuzelor formulate de dimineață de Confederația...
CONAF se extinde în Transilvania
CONAF se extinde în Transilvania
Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) se extinde în Transilvania, lansând sucursala de la Cluj, ...
Lufthansa vine la Iași cu zboruri spre Frankfurt
Lufthansa vine la Iași cu zboruri spre Frankfurt
Lufthansa, cel mai mare transportator aerian din Europa, îşi diversifică reţeaua de zboruri şi intră pe aeroportul ...
Cîţu: Salariile cu mai mari cu 70% decât în sectorul privat trebuie justificate
Cîţu: Salariile cu mai mari cu 70% decât în sectorul privat trebuie justificate
Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, în plenul Parlamentului, că veniturile în sectorul bugetar trebuie să fie direct ...