Autostrada Transilvania: Astaldi – Max Boegl traversează Mureşul cu podul de la Bogata FOTO VIDEO

Asocierea Astaldi - Max Boegl montează tablierul podului de la Bogata, care traversează râul Mureş în două locuri, potrivit pasionaţilor de infrastructură. Vezi cum arată lotul din Autostrada Transilvania care ar putea fi inaugurat în primăvara anului viitor.
Anemona Andone - mar, 30 iul. 2019, 10:32
Autostrada Transilvania: Astaldi - Max Boegl traversează Mureşul cu podul de la Bogata FOTO VIDEO

În imaginile surprinse de pasionaţii de infrastructură, constructorii montează o bucată de tablier de 40 de metri lungime şi 152 de tone.

„Tocmai am vorbit cu un inginer de aici, se stă în macara până se sudează”, explică Alexandru Duma, autorul fotografiilor de pe şantier, postate pe forumul Asociaţiei Pro Infrastructură (API).

Pasionatul de infrastructură adaugă că asocierea de constructori vrea să termine calea de rulare până la sfârşitul anului.

„Rareori vedem un progres foarte bun pe șantierele de autostrăzi din România. Am ajuns atât de rău încât ne surprinde normalitatea. Este cazul lotului Iernut-Chețani executat de asocierea Astaldi-Max Boegl”, anunţă API într-o postare pe pagina proprie de Facebook.

Stadiul fizic se apropie de 70%, iar avansul din ultimele 54 de zile este semnificativ. Din păcate, în ciuda mobilizării exemplare, tronsonul de 17,9 km are șanse minime să fie deschis circulației în decembrie 2019, adaugă reprezentanţii API.

Potrivit lor, punctele critice de la Bogata (pod care traversează Mureșul de două ori) și Iernut (nod rutier ce include pasajul peste autostradă și calea ferată) sunt greu de finalizat în timp util.

„Realist vorbind, inaugurarea noii secțiuni din A3 va fi în primăvara anului viitor”, estimează reprezentanţii API.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia celor 17,9 kilometri dintre Iernut şi Cheţani a fost atribuit în 2016 Asocierii ASTALDI SpA – Max Boegl Romania SRL – Astalrom S.A. – Consitrans SRL, pentru 437,63 milioane de lei.

Lucrările pe acest lot din Autostrada Transilvania ar trebui finalizate în al treilea trimestru al anului în curs, potrivit datelor de pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

FOTO – VIDEO: lotul Iernut – Cheţani, A3 (sursa: Alexandru Duma, membru forum API)

Autostrada A3, Chețani – Iernut, 24 Iulie 2019 vs 31 Mai 2019

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite l-au eliberat pe ”Negustorul morţii” Viktor Bout în schimbul baschetbalistei Brittney Griner, condamnată în Rusia pentru posesie de droguri
Statele Unite l-au eliberat pe ”Negustorul morţii” Viktor Bout în schimbul baschetbalistei Brittney Griner, ...
Statele Unite şi Rusia au efectuat un schimb de deţinuţi, în cadrul căruia baschetbalista americană Brittney Griner, încarcerată în Rusia pentru posesie de droguri, a fost predată către......
Mărcile auto chinezești și-au crescut cota de piață în Rusia, ca urmare a exodului brandurilor occidentale
Mărcile auto chinezești și-au crescut cota de piață în Rusia, ca urmare a exodului brandurilor occidentale
Brandurile de autoturisme chineze au fost responsabile pentru aproape o treime din vânzările de pe piaţa auto din Rusia, ...
Încălzire electrică sau pe gaz: care este cea mai bună?
Încălzire electrică sau pe gaz: care este cea mai bună?
Când vremea este mizerabilă, nimic nu se compară cu o casă caldă și confortabilă. Dar o casă călduroasă are un ...
SafeFleet, companie românească, monitorizează vehiculele OSCE în 15 misiuni globale
SafeFleet, companie românească, monitorizează vehiculele OSCE în 15 misiuni globale
SafeFleet, unul din cei mai importanți jucători pe piața de monitorizare a flotei auto din România, anunță semnarea ...