Autostrada Transilvania: CNAIR semnează vineri contractul pentru lotul Zimbor – Poarta Sălajului cu Umbrărescu

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va semna vineri, 26 iunie, contractul pentru proiectarea și execuția lotului de peste 12 kilometri Zimbor - Poarta Sălajului  din Autostrada Transilvania. Acest contract a fost câștigat de firmele constructorului român Dorinel Umbrărescu, cu o ofertă de 680 de milioane de lei, singura care s-ar fi încadrat de altfel în suma estimată de CNAIR.
Anemona Andone - mie, 24 iun. 2020, 08:50
Autostrada Transilvania: CNAIR semnează vineri contractul pentru lotul Zimbor - Poarta Sălajului cu Umbrărescu

Semnarea contractului are loc după ce până la termenul limită nu au fost depuse contestații, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanți ai CNAIR.

Chiar dacă ar fi contestat, ceilalți doi competitori nu ar fi avut nicio șansă, sunt de părere pasionații de infrastructură. Și asta pentru că oferta financiară a spaniolilor de la FCC (789 milioane de lei) și cea a turcilor de la Nurol (1,04 miliarde de lei) ar fi fost oricum peste valoarea estimată a contractului, de 730 de milioane de lei, spun membri ai forumului Asociației Pro Infrastructură.

Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade a fost desemantă câștigătoarea contractului, cu o ofertă de 680,40 milioane de lei.

Amintim că, pe 2 aprilie, au fost depuse ofertele pentru proiectarea și execuția subsecțiunii 3B2: Zimbor – Poarta Sălajului, din Secțiunea 3 Mihăiești – Suplacu de Barcău, parte a proiectului Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș- Cluj – Oradea (Transilvania).

Ministrul Transporturilor Lucian Bode anunțase atunci că au fost depuse trei oferte:

– ASOCIEREA SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – SPEDITION UMB S.R.L. – TEHNOSTRADE S.R.L. (România)

– FCC CONSTRUCCION S.A. (Spania)

– NUROL INSAAT ve TICARET A.S. (Turcia)

Licitația pentru lotul Zimbor-Poarta Sălajului din A3 a fost lansată pe 20 martie 2019, valoarea estimată a contractului fiind de 730 de milioane de lei, fără TVA.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Subsecțiunea 3B2: Zimbor – Poarta Sălajului (km 13+260 – km 25+500), în lungime de 12,24 km. Finanțarea pentru acest lot din A3 va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), potrivit informațiilor din platforma de achiziții publice SEAP.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...