1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Autostrada Transilvania: CNAIR semnează vineri contractul pentru lotul Zimbor - Poarta Sălajului cu Umbrărescu

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va semna vineri, 26 iunie, contractul pentru proiectarea și execuția lotului de peste 12 kilometri Zimbor - Poarta Sălajului  din Autostrada Transilvania. Acest contract a fost câștigat de firmele constructorului român Dorinel Umbrărescu, cu o ofertă de 680 de milioane de lei, singura care s-ar fi încadrat de altfel în suma estimată de CNAIR.

24 iun, 2020 | | ECONOMICA.net

Semnarea contractului are loc după ce până la termenul limită nu au fost depuse contestații, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanți ai CNAIR.

Chiar dacă ar fi contestat, ceilalți doi competitori nu ar fi avut nicio șansă, sunt de părere pasionații de infrastructură. Și asta pentru că oferta financiară a spaniolilor de la FCC (789 milioane de lei) și cea a turcilor de la Nurol (1,04 miliarde de lei) ar fi fost oricum peste valoarea estimată a contractului, de 730 de milioane de lei, spun membri ai forumului Asociației Pro Infrastructură.

Asocierea SA&PE Construct - Spedition UMB - Tehnostrade a fost desemantă câștigătoarea contractului, cu o ofertă de 680,40 milioane de lei.

Amintim că, pe 2 aprilie, au fost depuse ofertele pentru proiectarea și execuția subsecțiunii 3B2: Zimbor - Poarta Sălajului, din Secțiunea 3 Mihăiești - Suplacu de Barcău, parte a proiectului Autostrăzii Brașov - Târgu Mureș- Cluj – Oradea (Transilvania).

Ministrul Transporturilor Lucian Bode anunțase atunci că au fost depuse trei oferte:

- ASOCIEREA SA&PE CONSTRUCT S.R.L. - SPEDITION UMB S.R.L. - TEHNOSTRADE S.R.L. (România)

- FCC CONSTRUCCION S.A. (Spania)

- NUROL INSAAT ve TICARET A.S. (Turcia)

Licitația pentru lotul Zimbor-Poarta Sălajului din A3 a fost lansată pe 20 martie 2019, valoarea estimată a contractului fiind de 730 de milioane de lei, fără TVA.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Autostrăzii Brașov - Târgu Mureș - Cluj - Oradea, Subsecțiunea 3B2: Zimbor - Poarta Sălajului (km 13+260 - km 25+500), în lungime de 12,24 km. Finanțarea pentru acest lot din A3 va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), potrivit informațiilor din platforma de achiziții publice SEAP.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO