Autostrada Transilvania: Contractul pentru lotul Chețani – Câmpia Turzii poate fi semnat cu asocierea Strabag – Geiger

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) poate semna contracul pentru finalizarea lotului Chețani - Câmpia Turzii (15,70 km) din Autostrada Transilvania (A3) cu asocierea declarată câștigătoare, Strabag - Geiger, după ce a fost respinsă la CNSC contestația bihorenilor de la Drum Asfalt.
Anemona Andone - mar, 13 sept. 2022, 23:23
Autostrada Transilvania: Contractul pentru lotul Chețani - Câmpia Turzii poate fi semnat cu asocierea Strabag - Geiger

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins marți, 13 septembrie, contestația asocierii conduse de Drum Asfalt în cadrul licitației pentru lotul Chețani – Câmpia Turzii (A3).

Contestația constructorului bihorean fusese înregistrată la CNSC pe 18 august, după ce fusese desemnată câștigătoare oferta asocierii Strabag – Geiger.

Despre efectele deciziei CNSC de marți a scris și Asociația Pro Infrastructură (API). „În sfârșit se poate semna AutostradaA3 Chețani-Câmpia Turzii! CNSC tocmai a respins contestația asocierii Drum Asfalt – Trameco (grup Selina)”, a scris API pe pagina proprie de Facebook.

Contractul poate fi semnat cu asocierea desemnată câștigătoare, chiar dacă, teoretic, contestatarul poate să facă recurs la Curtea de Apel București.

Pe 8 august, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat că a fost finalizată reevaluarea ofertelor și desemnat câștigărorul pentru proiectarea și construcția secțiunii Chețani – Câmpia Turzii din Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea (Transilvania).

Potrivit lui, asocierea de constructori austrieci și germani desemnată câștigătoare are o ofertă financiară de 420,34 de milioane de lei (făra TVA).

Perioada contractuală pentru lotul relicitat din A3 cuprinde trei luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția lucrărilor.

Contractul pentru acest tronson de autostradă este finanțat din fonduri europene nerambursabile, a subliniat ministrul Transporturilor.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat pe 20 iulie 2021 licitație pentru proiectarea și execuția lotului Chețani – Câmpia Turzii, după rezilierea contractului cu Straco.

Te-ar mai putea interesa și
Vertiv va implementa în Norvegia un centru de date de 150 MW alimentat cu energie regenerabilă și interactiv cu rețeaua
Vertiv va implementa în Norvegia un centru de date de 150 MW alimentat cu energie regenerabilă și interactiv cu rețeaua
Vertiv, furnizor american de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, anunță înființarea unei noi companii în Norvegia, pentru a consolida în continuare parteneriatul cu......
Gerke Witteveen devine noul CEO al NN Pensii
Gerke Witteveen devine noul CEO al NN Pensii
Gerke Witteveen este noul CEO al NN Pensii SAFPAP S.A. începând din 9 octombrie 2023. Gerke o înlocuiește pe Andreea ...
Investitorii români în fonduri tranzacționate la bursă au preferat obligațiunile și companiile AI
Investitorii români în fonduri tranzacționate la bursă au preferat obligațiunile și companiile AI
Fondurile tranzacționate la bursă (ETF) pot fi o bună poartă de intrare pe piața bursieră pentru noii investitori, ...
Marcel Ciolacu susține că în coaliție nu s-a discutat introducerea vreunui amendament prin care să se modifice Pilonul II de pensii
Marcel Ciolacu susține că în coaliție nu s-a discutat introducerea vreunui amendament prin care să se modifice Pilonul ...
Premierul Marcel Ciolacu a precizat, marţi, înainte de şedinţa de Guvern, că în cadrul coaliţiei de guvernare nu s-a ...