Autostrada Transilvania: S-a deschis circulația pe lotul Chețani – Câmpia Turzii, finalizat cu opt luni mai devreme de asocierea Strabag – Geiger UPDATE

S-a deschis circulația pe cea mai nouă secțiune din A3, potrivit imaginilor transmise joi de Asociația Pro Infrastructură (API). Lotul lipsă din secțiunea Târgu Mureș - Cluj a Autostrăzii Transilvaniei A3, respectiv Chețani - Câmpia Turzii (15,7 km), a fost finalizat de asocierea Strabag - Geiger cu opt luni mai devreme.
Anemona Andone - mie, 20 dec. 2023, 15:28
Autostrada Transilvania: S-a deschis circulația pe lotul Chețani - Câmpia Turzii, finalizat cu opt luni mai devreme de asocierea Strabag - Geiger UPDATE

 

UPDATE 1

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scrioșteanu a anunțat miercuri că joi la ora 15.00 va fi deschis traficului rutier lotul lipsă din secțiunea Târgu Mureș – Cluj a Autostrăzii Transilvaniei A3, respectiv Chețani – Câmpia Turzii.

„Mâine, la ora 15.00, deschidem traficului rutier lotul lipsă din secțiunea Târgu Mureș – Cluj a Autostrăzii Transilvaniei A3, respectiv lotul 3 Chețani – Câmpia Turzii, care ne va permite să circulăm de la Târgu Mureș la Cluj numai pe autostradă, pe o lungime de 113 km. De asemenea, prin nodul rutier de la Turda avem conexiune prin Autostrada Sebeș – Turda A10 cu Autostrada A1, având astfel continuitate la nivel de autostradă spre Sibiu, dar și spre Deva”, scria miercuri secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scioșteanu pe pagina sa de Facebook.

Știrea inițială

Circulația pe cei 15,7 km ai secțiunii Chețani – Câmpia Turzii va fi deschisă joi, au reconfirmat pentru ECONOMICA.NET reprezentanții CNAIR. Finalizarea lucrărilor de către asocierea Strabag – Geiger are loc cu opt luni mai devreme decât prevede termenul contractual.

„Se va putea circula practic, între Târgu Mureș (județul Mureș) și Nădășelu (județul Cluj), doar pe autostradă, pe o distanța de 113 km„, a precizat anterior Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, cu ocazia unei vizite pe șantier.

Contractul pentru finalizarea secțiunii A3 Chețani-Câmpia Turzii are o valoare de 420,34 milioane de lei (fără TVA) și este finanțat prin POIM.

 

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu anunța încă de săptămâna trecută că lotul Chețani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania (A3) urmează să fie dat în trafic joi seara. Potrivit lui, asocierea de constructori austrieci și germani s-a mobilizat bine: deschiderea circulației pe acest sector având loc mai devreme față de termenul contractual, prevăzut pentru 2024.

Asocierea Strabag – Geiger a început etapa de execuție în februarie 2023. La momentul rezilierii contractului cu fostul constructor Straco, stadiul lucrărilor ajunsese la 39%.

Antreprenor: Asocierea STRABAG SRL – Geiger Transilvania SRL;
Lungime: 15,7 km.;
Valoare contract: 420,35 milioane de lei fără TVA;
Sursa de finanțare: POIM + PT;
Dată semnare contract: 26.10.2022;
Durată: trei luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție.

VIDEO: A3 Chețani – Câmpia Turzii (video: YouTube Fly Drone)

CITEȘTE ȘI:

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...