1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 18 º

Companii

Autostrada Transilvania: A fost așternut ultimul strat de asfalt pe lotul Iernut – Chețani. Bode vrea să îl inaugureze pe 11 septembrie FOTO

Asocierea Astaldi – Max Boegl a așternut stratul de uzură pe lotul Iernut – Chețani din Autostrada Transilvania, potrivit imaginilor surprinse de pasionații de infrastructură. Ministrul Transporturilor Lucian Bode a anunțat că cei 17,9 kilometri ai acestei secțiuni vor fi dați în trafic pe 11 septembrie.

22 aug, 2020 | | ECONOMICA.net

“Avem strat de uzură pe sectorul Iernut – Chețani, până la capătul lotului”, spune Luduș, membru al forumului Asociației Pro Infrastructură, care a postat imagini cu tronsonul din Autostrada Transilvania.

Mai trebuie însă așternut ultimul strat de asfalt și la nodul Chețani, de pe lotul vecin, Chețani – Câmpia Turzii, potrivit pasionaților de infrastructură care monitorizează șantierul.

Prezent la Zalău la jumătatea lunii august, ministrul Transporturilor Lucian Bode a anunțat că în septembrie vor fi dați în trafic 25 de kilometri din Autostrada Transilvania. Mai exact, pe 4 septembrie va fi deschis circulației mini-lotul de la granița cu Ungaria, Biharia - Borș, iar pe 11 septembrie va urma secțiunea Iernut – Chețani.

Pe de altă parte, unii pasionați de infrastructură sunt sceptici că va fi respectat termenul de 11 septembrie pentru deschiderea ciruclației pe lotul Iernut – Chețani.

De asemenea, conform datelor de pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), acest lot are data finalizării estimată pentru luna noiembrie 2020.

Lotul Iernut – Chețani din Autostrada Transilvania are o lungime de 17,9 kilometri și este construit de asocierea Astaldi – Max Boegl – Astalrom – Consitrans în baza unui contract în valoare de 437,63 milioane de lei. CNAIR a dat ordinul de începere pe acest proiect în mai 2016.

FOTO: Strat de uzură pe lotul Iernut - Chețani, A3 (sursa: T. Luduș, membru al forumului Asociației Pro Infrastructură)

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO