Autostrada Transilvania – S-a semnat contractul pentru lotul Zimbor-Poarta Sălajului. Umbrărescu va construi cei 12 kilometri

Autostrada Transilvania - Mariana Ioniță, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a semnat vineri, 26 iunie, contractul pentru lotul Zimbor - Poarta Sălajului din Autostrada Transilvania cu Cornel Bunghiuz, reprezentantul firmelor lui Dorinel Umbrărescu. La eveniment au fost prezenți premierul Ludovic Orban, ministrul Transporturilor Lucian Bode și ministrul Economiei Virgil Popescu.
Anemona Andone - vin, 26 iun. 2020, 08:22
Autostrada Transilvania - S-a semnat contractul pentru lotul Zimbor-Poarta Sălajului. Umbrărescu va construi cei 12 kilometri

„2020 este anul acesta este anul construcției Autostrăzii Transilvania. Vom da în trafic în acest an 25 de kilometri din Autostrada Transilvania, sectoarele Iernut – Chețani și Biharia – Borș. Am semnat contractele pentru proiectare și execuție pentru alți 52 de kilometri din Autostrada Transilvania, Tg Mureș – Ungheni, Chiribiș – Biharia, Zimbor – Poarta Sălajului”, a spus vineri ministrul Transporturilor Lucian Bode.

Acesta a adăugat că toate tronsoanele cuprinse între Nădășelu și Borș au fost deblocate, din noiembrie 2019 până astăzi.

„- Nădășelu – Zimbor, cei 30 de kilometri, are termen pentru depunerea ofertelor 6 iulie, iar contractul, fără contestații, îl vom semna în luna septembrie.

– Între Poarta Sălajului și Zalău, respectiv Zalău – Nușfalău, cei 41 de kilometri, inclusiv Tunelul Meseș, avem termen de depunere a ofertelor septembrie 2020. Aici vom avea o etapă de precalificare, ținând cont complexitatea lucrărilor, inclusiv la Tunelul Meseș.

– Nușfalău – Suplacu de Barcău, vom anunța câștigătorul săptămâna viitoare.

– Pentru Suplacu de Barcău – Chiribiș, am reluat licitația, documentația este la ANAP”, a detaliat ministrul Transporturilor.

Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade a fost desemantă câștigătoarea contractului pentur lotul Zimbor – Poarta Sălajului, cu o ofertă de 680,40 milioane de lei.

Amintim că, pe 2 aprilie, au fost depuse ofertele pentru proiectarea și execuția subsecțiunii 3B2: Zimbor – Poarta Sălajului, din Secțiunea 3 Mihăiești – Suplacu de Barcău, parte a proiectului Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș- Cluj – Oradea (Transilvania).

Ministrul Transporturilor Lucian Bode anunțase atunci că au fost depuse trei oferte:

– ASOCIEREA SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – SPEDITION UMB S.R.L. – TEHNOSTRADE S.R.L. (România)

– FCC CONSTRUCCION S.A. (Spania)

– NUROL INSAAT ve TICARET A.S. (Turcia)

Licitația pentru lotul Zimbor-Poarta Sălajului din A3 a fost lansată pe 20 martie 2019, valoarea estimată a contractului fiind de 730 de milioane de lei, fără TVA.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Subsecțiunea 3B2: Zimbor – Poarta Sălajului (km 13+260 – km 25+500), în lungime de 12,24 km.

Finanțarea pentru acest lot din A3 – Autostrada Transilvania va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), potrivit informațiilor din platforma de achiziții publice SEAP.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...