Operaţiunea „Autostrăzi, treceţi Carpaţii” 2020: De la anulări de PPP şi revenire la studii de fezabilitate la licitarea primului lot montan

La 102 ani de la Marea Unire, cele trei mari provincii ale României încă nu sunt conectate printr-o șosea de mare viteză. Având în vedere durata licitațiilor pentru marile proiecte de infrastructură din România, abia peste patru ani ne putem aștepta să fie gata vreuna din cele cinci autostrăzi care ar trebui să lege cele trei regiuni: A1 Sibiu - Pitești, A3 Ploiești - Brașov, A7 Ploiești - Pașcani, A8 Tg Mureș - Iași - Ungheni și A13 Brașov - Bacău.
Anemona Andone - lun, 30 nov. 2020, 19:55
Operaţiunea

ECONOMICA.NET prezintă un scurt rezumat al evoluției celor cinci proiecte de autostrăzi în ultimul an de guvernare liberală.

Legat de autostrăzile peste Carpați, acestea au înregistrat în ultimul an evoluții diferite. Dacă pentru A3 Ploiești – Brașov și A8 Iași – Tg Neamț s-a revenit în faza de studii de fezabilitate, după anularea procedurilor prin parteneriat public – privat (PPP), în cazul A1 Sibiu – Pitești s-a avansat cu scoaterea la licitație pentru construcție a primului tronson montan.

Ardeal – Muntenia

Pentru conectarea celor două regiuni, există variantele prin Valea Prahovei și Valea Oltului. În guvernarea anterioară fusese demarat proiectul prin Valea Prahovei, prin construirea lotului Râșnov – Cristian și lansarea la licitație prin PPP a Autostrăzii Ploiești – Brașov.

Schimbarea cabinetului de la Palatul Victoria în toamna anului trecut a însemnat planuri noi pentru cea mai așteptată autostradă de către cei mai numeroși plătitori de taxe din România, respectiv bucureștenii.

  • Ploiești – Comarnic, la loc comanda

Pentru că nu a agreat procedura prin parteneriat public privat cu chinezii, inițiată de PSD, la începutul anului 2020, noua guvernare liberală a anulat-o. Câteva luni mai târziu, a apărut licitația pentru revizuire studiu de fezabilitate și proiect tehnic, la care s-a depus o singură ofertă. Având în vedere durata contractului pentru revizuirea studiului, termenul de finalizare a autostrăzii din Valea Prahovei se mai prelungește cu cel puțin patru ani.

  • Sibiu – Pitești, „en marche” peste Carpați

În contrast cu proiectul din Valea Prahovei, anul 2020 a adus unele progrese pentru proiectul din Valea Oltului. Astfel, au demarat oficial lucrările de construcție pe secțiunea 1 Sibiu – Boița, contractată cu austriecii de la Porr pe vremea guvernării anterioare, iar pentru secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești a fost semnat contract cu Astaldi.

Anul acesta a fost scos la licitație pentru construcție și primul tronson de munte din cel mai important proiect rutier al României, respectiv secțiunea 3 Cornetu – Tigveni. Chiar vineri, 27 noiembrie, au fost depuse candidaturile pentru acest tronson lung de peste 37 km și care reprezintă cel mai mare contract de autostradă licitat în România, cu o valoare estimată de peste un miliard de euro.

Pentru secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș, suspansul desemnării câștigătorului se prelungește până anul viitor iar licitația pentru secțiunea 2 Boița – Cornetu se lasă așteptată în SEAP.

Muntenia – Moldova

2020 ar putea reprezenta o premieră pentru zona istorică a țării fără niciun kilometru de autostradă. Astfel, pentru luna decembrie este programată inaugurarea primilor kilometri de autostradă din Moldova, respectiv cei 16 kilometri ai Centurii Bacău care fac parte și din A7 Ploiești – Pașcani.

Cele patru tronsoane din A7 de la Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani se află încă în etapa de studiu de fezabilitate și proiectare. Conform unor surse apropiate Companiei de Drumuri, în decembrie se intenționează scoaterea la licitație pentru construcție a unui tronson din cele patru, înainte de a fi finalizat proiectul tehnic.

Mai mult, oficialii de la Transporturi estimează că anul viitor vor fi în procedură de licitație pentru construcție toate cele patru tronsoane din A7. De altfel, acest proiect de autostradă este promovat pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Rămâne de văzut cât de repede se vor materializa planurile pentru această regiune a țării ocolită de marile investiții în infrastructură.

Moldova – Ardeal

Pentru conectarea celor două provincii prin autostradă există proiectele A8 Tg Mureș – Iași – Ungheni (Autostrada Unirii) și A13 Bacău – Brașov.

Amintim că în cazul A8, guvernarea liberală a anulat la începutul anului procedura prin PPP pentru tronsonul Tg Neamț – Iași. Câteva luni mai târziu, a fost lansată licitație de completare Studiu de Fezabilitate pentru tronsonul Tg Neamț – Iași – Ungheni, la care au fost depuse trei oferte.

Pentru A13 Bacău – Brașov, a fost semnat anul acesta contract pentru elaborare studiu de fezabilitate și proiect tehnic.

Rămâne de văzut dacă vor fi identificate surse de finanțare pentru construcția celor două autostrăzi și când vor fi demarate lucrările.

Una peste alta, dacă pentru loturile peste Carpați abia au început să fie lansate licitații pentru construire iar perioadele contractuale depășesc trei ani pentru execuție, este posibil ca prima autostradă finalizată din cele cinci să fie A7 Ploiești – Pașcani, care traversează un relief mai puțin dificil decât cel montan.

Te-ar mai putea interesa și
Șase plaje de pe litoralul românesc au primit Steagul Albastru, cu una în plus față de anul trecut
Șase plaje de pe litoralul românesc au primit Steagul Albastru, cu una în plus față de anul trecut
Șase plaje de pe litoralul românesc au primit Steagul Albastru, cu una în plus față de anul trecut, a anunțat Ministerul Antreprenoriatului și Turismului. Cea mai noua plajă care se alătură......
Sulzer îşi opreşte activităţile din Polonia din cauza sancţiunilor impuse oligarhului Viktor Vekselberg, unul dintre cei mai mari acţionari al gigantului elveţian
Sulzer îşi opreşte activităţile din Polonia din cauza sancţiunilor impuse oligarhului Viktor Vekselberg, unul dintre ...
Grupul industrial elveţian Sulzer a anunţat joi că este nevoit să îşi oprească, imediat, activităţile din Polonia, ...
Aproape 20 de hoteluri noi ar urma să fie livrate pe piaţa HoReCa din România, până în 2023 – analiză
Aproape 20 de hoteluri noi ar urma să fie livrate pe piaţa HoReCa din România, până în 2023 – analiză
Aproape 20 de noi hoteluri ar putea fi livrate pe piaţa din România până în anul 2023, dintre care aproximativ 50% în ...
Grupul TeraPlast a primit acordul pentru un ajutor de stat pentru o nouă fabrică
Grupul TeraPlast a primit acordul pentru un ajutor de stat pentru o nouă fabrică
Grupul TeraPlast a primit acordul pentru un ajutor de stat în vederea dezvoltării unei noi fabrici pentru folii din polietilenă ...