Autostrada Unirii A8: Turcii de la Nurol, desemnați câștigători pe secțiunea Târgu Mureș – Miercurea Nirajului

CNAIR a desemnat luni câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția secțiunii A8 finanțată prin PNRR cuprinsă între TârguMureș - Miercurea Nirajului. Este vorba despre constructorul turc Nurol, a informat Cristian Pistol, directorul general al CNAIR. Astfel, toate proiectele rutiere cu finanțare prin PNRR intră în linie dreaptă, spune ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.
Anemona Andone - lun, 06 nov. 2023, 17:58
Autostrada Unirii A8: Turcii de la Nurol, desemnați câștigători pe secțiunea Târgu Mureș - Miercurea Nirajului

„Am desemnat astăzi și antreprenorul pentru construcția celor 24,4 km ai secțiunii A8 finanțată prin PNRR cuprinsă între TârguMureș – Miercurea Nirajului (secțiunea 1)! Acest contract pesupune inclusiv realizarea drumului de legătură dintre A8 și A3 în lungime de 2,4 km”, a transmis Pistol.

Potrivit lui, constructorul turc NUROL INSAAT VE TICARET A.S. are la dispoziție șase luni pentru proiectare și 24 de luni pentru finalizarea lucrărilor.

Contractul în valoare de 2,46 de miliarde de lei (fără TVA) include construcția a 36 de poduri/pasaje/viaducte, dintre care un pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 256 de metri.

Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea acestora dacă este cazul.

A8, AutostradaUnirii, în lungime de aproximativ 304 km este compusă din secțiunile Târgu Mureș – Târgu Neamț și Târgu Neamț – Iași – Ungheni.

Secțiunea de autostradă Târgu Mureș – Miercurea Nirajului a A8 este ultimul proiect rutier cu finanțare prin PNRR pentru care a fost desemnat constructor.

Pentru cealaltă secțiune a A8, finanțată prin PNRR, respectiv Leghin – Tg Neamț, a fost semnat contract cu grupul UMB. De asemenea, turcii de la Nurol au fost desemnați câștigători și pe lotul Pietroasele – Buzău al A7.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...