1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Autostrada Unirii: CNAIR a lansat licitaţia de completare a Studiului de Fezabilitate pentru tronsonul Târgu Mureş – Târgu Neamţ

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat marţi anunţul pentru completarea Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ, parte din Autostrada Unirii (A8). Valoarea contractului este estimată între 29,91 milioane de lei şi 35,6 milioane de lei.

06 feb, 2019 | | ECONOMICA.net

Contractul presupune prestarea următoarele servicii și elaborarea cel puțin a următoarelor documente:

- completarea documentației aferente Studiului de Fezabilitate "Autostrada Târgu Mureș - Ditrău" și "Autostrada Ditrău - Târgu Neamț", în conformitate cu reglementările tehnice și legislația în vigoare, și a cerințelor caietului de sarcini;

- documentul suport aferent proiectului în vederea susținerii cererii de finanțare;

- acordarea de asistență pentru Beneficiar, atât pe parcursul procesului de pregătire a cererilor de finanțare, cât și în perioada de evaluare a acestora de către toate instituțiile implicate în acest proces (MT-DGOIT și Comisia Europeană).

Durata contractului este de 18 luni începand de la data de începere a contractului și cuprinde: 14 luni pentru completarea studiului de fezabilitate și 4 luni pentru asigurarea asistenței tehnice.

Data limită de depunerea a ofertelor a fost stabilită pentru 20 martie 2019.

Reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură critică însă preţul estimat al contractului, spunând este "mult prea mic, mai ales comparând cu bugetele oferite la revizuirile din anul 2014: 76 milioane lei atunci față de doar 30 milioane acum pentru 210 km".

"Există riscul major să se facă rabat de la calitate sau, așa cum s-a întâmplat la revizuirea SF pe A1 Sibiu-Pitești, să se livreze doar o parte din servicii și apoi să se rezilieze contractul!", spun reprezentanţii API.

În replică, Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, spune că preţul estimat a fost stabilit în funcţie de nivelurile din piaţă. Mai mult, Comisia Europeană nu ar aproba finanţarea pentru servicii scoase la licitaţie la preţuri peste nivelul pieţei, potrivit reprezentantului CNAIR.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO