Autostrada Unirii: Opt oferte pentru secțiunea 1 Tg Mureș – Miercurea Nirajului

Și ultimul lot de autostradă cu finanțare prin PNRR are ofertanți, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu. Este vorba de secțiunea 1 din Autostrada Tg Mureș - Tg Neamț (A8), pentru care au fost depuse opt oferte, de către constructori din Ungaria, Turcia, Italia, România și Austria.
Ion Dobreanu - joi, 27 apr. 2023, 16:37
Autostrada Unirii: Opt oferte pentru secțiunea 1 Tg Mureș - Miercurea Nirajului

Pentru proiectarea și execuția unei secțiuni de capăt a Autostrăzii Unirii A8, respectiv Secțiunea Târgu Mureș – Miercurea Nirajului (22 km) și legătura la A3 (2,4 km), au fost depuse 8 oferte, după cum urmează:

1. Asocierea Duna Group International Kft (lider de asociere) – A-Hid Zrt. – Ing Service SRL – Duna Construcții RO SRL
2. Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret AS
3. Mapa Insaat Ve Ticaret AS
4. Nurol Insaat Ve Ticaret AS
5. Asocierea Ozaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi AS (lider de asociere) – Bog’Art SRL
6. Strabag SRL
7. Tekfen İnşaat Ve Tesisat AŞ
8. Webuild SPA – Milano

Pentru Secțiunea I, sunt prevăzute următoarele caracteristici, pentru care câștigătorul are la dispoziție 32 luni (6 luni pentru proiectare și 24 luni pentru execuția lucrărilor):
– lungime totală de 24,390 km
– 16 poduri
– 16 pasaje
– 4 structuri casetate
– 3 noduri rutiere: 1) la Autostrada Transilvania (km 2+180), 2) DN13 Târgu Mureș (km 10+110) și 3) DJ151D Miercurea Nirajului (km 21+320)
– 1 Centru Întreținere și Coordonare
– 2 parcări de scurtă durată
– drum de legătură 2,390 km

Pentru Secțiunea 3 Leghin – Tg Neamț au fost depuse pe 19 aprilie șase oferte, ceea ce înseamnă că aceste două secțiuni de capăt ale Autostrăzii Unirii A8, pot intra în proiectare și execuție după semnarea contractelor, a mai spus oficialul de la Transporturi.

„Prioritizăm Autostrada Unirii (A8) pentru a lega Moldova și Republica Moldova de Transilvania și Europa, peste munții Carpați”, a continuat Scrioșteanu.

Traseul Autostrăzii Târgu Mureș –Târgu Neamț continuă traseul Autostrăzii Turda – Târgu Mureș (A3), în zona localității Gheorghe Doja, facilitând traficul auto pe direcția Vest-Est, între Transilvania și Moldova.

Secțiunea I a Autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț are o lungime de 24,4 km (inclusiv drumul de legatură în lungime de 2,4 km) și o valoare estimată a contractului de 2.95 miliarde de lei, fără TVA, potrivit CNAIR.

Perioada de proiectare și execuție a contractului va fi de 30 de luni, din care 6 luni perioada de proiectare și 24 de luni perioada de execuție a lucrărilor, iar perioada de garanție a lucrărilor va fi de minim 5 ani, aceasta putând fi majorată de ofertanți până la maximum 10 ani.

Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț face parte integrantă din rețeaua Pan-European TEN – T Core care traversează România de la vest la est, pe ruta Ungheni Frontieră – Iași – Tg. Neamț – Tg. Mureș – Nădășelu – Suplacu de Barcău – Borș Frontieră.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...