1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 18 º

Companii

Soluțiile Guvernului la aglomerația din Valea Prahovei: studii pentru pasaje peste DN1 și nod rutier la Comarnic

Compania de Drumuri a scos săptămâna aceasta la licitație studii pentru pasaje pietonale și rutiere peste DN1 și pentru nod rutier la Cormanic. Soluțiile “temporare” ale Guvernului Orban necesită însă mai mulți ani pentru a fi implementate. Prin urmare, cei care vor să ajungă în Valea Prahovei vor pierde în continuare mai multe ore stând la cozi pe drumul național cu o singură bandă pe sens.

13 aug, 2020 | | ECONOMICA.net

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat săptămâna aceasta mai multe licitații pentru Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru pasaje pietonale și rutiere pentru fluidizarea traficului pe DN1 în zona stațiunilor de pe Valea Prahovei.

Pe lângă studiile pentru șase pasaje pietonale și rutiere, CNAIR a mai scos la licitație și SF + PT pentru nod rutier Comarnic Nord. Valoarea estimată a tuturor contractelor depășește patru milioane de lei.

Ofertele pentru studiile necesare construirii pasajelor, dar și nodului rutier, urmează să fie depuse după 10 septembrie. Dacă pentru pasaje se estimează o durată a contractelor de 180 de zile (circa șase luni), pentru studiul necesar nodului rutier, perioada de derulare este de 27 de luni.

Luând în calcul și viitoare licitații pentru construcția efectivă a pasajelor, rezultă că abia peste doi ani ar putea începe execuția acestora. În cazul nodului rutier, abia peste doi ani ar putea fi lansată licitația pentru construcție.

Prin urmare, șoferii care circulă pe DN1 în zona stațiunilor din Valea Prahovei mai au de așteptat până când traficul va fi fluidizat. O parte dintre ei și-au pierdut deja speranța că prin cea mai aglomerată zonă turistică din țară va mai fi construită vreodată autostradă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO