„Autostrada Vasluienilor”: CNAIR a semnat marți contractul pentru studiul de fezabilitate al Drumului Expres Tișița – Albița Video UPDATE

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii (CNAIR) a semnat marți, 7 iulie, contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate al Drumului Expres Tișița – Albița, cunoscut ca "Autostrada Vasluienilor". Noul drum va face parte din şoseaua de mare viteză Albiţa – Huşi – Tişiţa – Buzău – Bucureşti – Giurgiu şi din coridorul de transport pan – european IX.
Anemona Andone - lun, 06 iul. 2020, 18:28

Update 17:40

CNAIR a anunțat că marți, 7 iulie 2020, Mariana Ioniță, Director General al CNAIR, a semnat contractul de servicii având ca obiect „Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru Drum Expres Tișița – Albița”, cu ofertantul desemnat câștigător al procedurii de achiziție publică, Asocierea S.C. SEARCH CORPORATION S.R.L. – S.C. EGIS ROMANIA S.A.

Valoarea contractului este de 11,05 milioane de lei fără TVA.

Sursa de finanțare: FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE.

Durata de realizare a contractului de servicii este de 26 luni de la Data de Începere a contractului.

Tronsonul Tișița-Albița face parte din obiectivul de investiții “Autostrada București – Focșani- Albița”.

Proiectul are ca scop realizarea unui sector de Drum Expres între localitățile Tișița și Albița, realizând legătura rutieră între București și Chișinău, tronsonul fiind situat pe rețeaua TEN-T globală în România.

Știrea inițială

Contractul urmează să fie semnat cu reprezentanții asocierii câștigătoare, Search Corporation – Egis, potrivit surselor ECONOMICA.NET.

Amintim că CNAIR primise două oferte la licitaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate al Drumului Expres Tişiţa (Focşani) – Albiţa:

1. TPF Inginerie SRL

2. Asocierea Search Corporation – Egis România

Valoarea estimată a contractului este de 16,57 milioane de lei iar durata acestuia este de 26 de luni, conform datelor din platforma de achiziţii publice SEAP.

Deputatul ALDE Daniel Olteanu, care promovează construirea acestei şosele de mare viteză, spune că tronsonul Albiţa – Tişiţa este, de departe, principala rută de transport auto a mărfurilor spre şi dinspre frontiera estică a României.

Acesta consideră că Moldova are nevoie urgentă nu de unul, ci de cinci mari proiecte, pentru a recupera decalejele de dezvoltare. „Iar unul trebuie să fie Autostrada spre Albiţa, Autostrada Vasluienilor”, adaugă Daniel Olteanu.

Printre argumentele realizării drumului de mare viteză Tişiţa – Albiţa, Olteanu menţionează valoarea simbolică a investiţiei, care uneşte cele două capitale Bucureşti şi Chişinău pe traseul cel mai scurt.

Te-ar mai putea interesa și
ANPC: Produsul „Oţet din Vin SEINEANA” comercializat de LIDL este un amestec de acid acetic şi apă și va fi retras definitiv de pe piață
ANPC: Produsul „Oţet din Vin SEINEANA” comercializat de LIDL este un amestec de acid acetic şi apă și va ...
Măsura opririi temporare de la comercializare a produsului "Oţet din Vin SEINEANA", LOT 1/ 17.05.2022, comercializat de lanţul de magazine Lidl, dispusă în urmă cu trei luni în urma unui......
Vânzările de mașini Dacia pe piața britanică au crescut ușor în luna septembrie
Vânzările de mașini Dacia pe piața britanică au crescut ușor în luna septembrie
Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut cu 4,6% în septembrie, la 225.269 de unităţi, în urma majorării ...
Drum Expres Craiova – Pitești: Tronsoanele 3 și 4 vor fi inaugurate în 2023, respectiv începutul lui 2024 – Grindeanu
Drum Expres Craiova – Pitești: Tronsoanele 3 și 4 vor fi inaugurate în 2023, respectiv începutul lui 2024 – ...
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu estimează că tronsoanele 3 și 4 ale Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) ...
Moscova s-a arătat dispusă să livreze gaze Germaniei prin conducta Nord Stream 2. Berlinul a refuzat oferta
Moscova s-a arătat dispusă să livreze gaze Germaniei prin conducta Nord Stream 2. Berlinul a refuzat oferta
Rusia s-a declarat miercuri dispusă să livreze gaz Europei printr-o linie a gazoductului Nord Stream 2 care nu a fost afectată ...