Autostrăzile au intrat în sezonul grinzilor. Şantierele unde macarale râd în soare argintii FOTO – VIDEO

Mai multe şantiere de autostrăzi sunt "invadate" de macarale-gigant, care montează grinzi la podurile aflate în construcţie. Economica.net prezintă o selecţie de imagini cu lucrările de amploare realizate cu astfel de utilaje impresionante.
Anemona Andone - Dum, 10 iun. 2018, 13:37
Autostrăzile au intrat în sezonul grinzilor. Şantierele unde macarale râd în soare argintii FOTO – VIDEO

Sursa foto: pagina de Facebook Deme Macarale

Macaralele au luat cu asalt şantierele de autostrăzi, de la intrarea în Capitală şi până în Ardeal.

Pe ciotul de 3 km de la intrarea în Capitală a Autostrăzii Bucureşti – Ploieşti, au fost aduse utilaje de la Deme Macarale pentru montarea grinzilor de 72 de tone la viitorul pod peste calea ferată.

Firma de macarale a postat pe 1 iunie imagini de pe bucata de autostradă construită de grecii de la Aktor şi care ar trebui finalizată anul acesta.

Deme Macarale mai montează grinzi de 160 de tone şi la Nodul Gilău de lângă Cluj, potrivit unor imagini publicate începând cu 19 mai. Acest nod este construit de italienii de la Tirrena şi ar trebui să fie gata la finele verii.

Ciotul de 800 de metri din autostrada Autostrada Transilvania va conecta cei 8,7 km ai tronsonului Gilău-Nădășelu, porţiune gata încă de anul trecut, de restul autostrăzii spre Câmpia Turzii.

Macarale sunt şi pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda, la viitorul pod peste Sebeş, potrivit unor imagini publicate săptămâna aceasta de Ziarul Unirea.

„La sensul giratoriu dinainte de Lancrăm, spre Alba Iulia încă nu au început să ridice pilonii, iar la viitorul pod peste râul Sebeș sunt aproape terminate armăturile pentru a se putea trece la suprabetonare”, scriu jurnaliştii din Alba Iulia.

Şi Deme Macarale a publicat imagini cu transportul grinzilor de 78 de tone pe acest lot în februarie (video jos).

Primul lot al autostrăzii Sebeş – Turda se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Acesta este construit de către italienii de la Pizzarotti şi ar trebui finalizat în noiembrie 2019. În luna mai, gradul de execuţie era de 44,50%, conform datelor de pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Macarale au fost transportate şi pe unele loturi din Autostrada Târgu Mureş – Câmpia Turzii, conform unei înregistrări postate de către Asociaţia Pro Infrastructură pe 2 iunie.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...