1EUR = 4.8641 RON | Bucureşti 30 º

News

Autostrăzile din Germania se schimbă. Autobahnul ar putea avea limită de viteză

Germania este singura ţară din Europa care nu a impus o limită generală de viteză pe autostradă. Cu toate acestea, în ultimii ani şofatul pe Autobahn a făcut cele mai puţine victime din ultimii patruzeci de ani. Celebra Autobahn măsoară peste 13.000 de kilometri. Nemţii beneficiază de una dintre cele mai dense reţele de autostrăzi din lume, situându-se pe locul al treilea, după Statele Unite şi China.

21 iul, 2012 | ECONOMICA.net

În prezent, nu există limită de viteză pe o porţiune de 65% din autostrăzile din Germania.

Se pare că visul şoferilor vitezomani se va sfârşi odată cu introducerea unei limite generale de viteză pe toate autostrăzile din Germania - 130 km/h. Partidul Verzilor şi Partidul Social Democrat au înaintat o iniţiativă legislativă prin care să se introducă o limita generală de viteză, de 130 km/h pe toate porţiunile de autostradă pentru a reduce emisiile de CO2, dar şi pentru a creşte siguranţa pe drumurile din Germania, scrie veight.de.

Ideea nu este una nouă. În 2011, după ce au câştigat alegerile din landul Baden-Wuerttemberg au încercat să impună o limită de 120 km/h pe mai multe tronsoane din Autobahn care traversează acest land. Chiar acolo unde constructorii Porsche şi Mercedes Benz au cartierul general.

Limita de viteză de 130  km/h este sub jumătate din viteza maximă pe care sunt capabile să le atingă majoritatea modelelor Porsche. Mercedes a anunţat încă de anul

trecut că este împotriva iniţiativei Verzilor: "Faptul că noi construim maşini capabile să atingă viteze ridicate  reprezintă un argument pentru clienţii noştri din alte ţări. Nu dorim limite de viteză pe anumite secţiuni din Autbahn", a spus CEO-ul Daimler Benz Dieter Zetsche.

Cel mai mare club automobilistic din Germania, ADAC, spune că motivul reducerii emisiilor de carbon este unul ridicol şi că prin introducerea acestei restricţii, emisiile se vor reduce cu doar 0,5%.

Automobilclub Mobil, un alt club prestigios al automobiliştilor din Germania, a realizat un sondaj pe această temă, iar 82% dintre respondenţi au spus că sunt împotriva unei limite generale de viteză pe Autobahn.

Şoferii încearcă să adune peste 100.000 de semnături pentru o petiţie ce ar împiedica introducerea unei limite de viteză generală pe Autobahn.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO