1EUR = 4.8344 RON | Bucureşti 34 º

News

Autovehiculele hibrid şi electrice înmatriculate în Bucureşti vor putea utiliza gratuit parcările publice

Autovehiculele hibrid şi cele electrice înmatriculate în Bucureşti vor putea utiliza în mod gratuit parcările publice de utilitate generală de pe teritoriul Capitalei, conform unei hotărâri adoptate, joi, în şedinţa Consiliului General, anunţă Agerpres.

26 mai, 2016 | Agerpres

Identificarea acestor vehicule se va face printr-o vinietă eliberată de Administraţia Străzilor, care va fi postată în interiorul maşinii, în partea din faţă, la loc vizibil, sau pe interiorul parbrizului în colţul din dreapta-sus.

Iniţiativa aparţine consilierului Cornel-Constantin Poteraşu, care arată în expunerea de motive că vehiculele uşoare (autoturismele şi camionetele) sunt una dintre principalele surse de poluare a aerului şi produc circa 15% din emisiile de dioxid de carbon ale UE. El precizează că în Bucureşti sunt înmatriculate 1.610 autovehicule hibride şi electrice, reprezentând o creştere de 250% din anul 2008 până în anul 2015. De asemenea, atuurile sistemelor hibride de propulsie sunt: emisii locale zero, consum redus de combustibil şi emisie redusă de dioxid de carbon.

Din raportul de specialitate reiese că municipalitatea şi-a propus să încurajeze utilizarea transportului nepoluant, una dintre măsuri fiind reducerea cu 95% a impozitului pentru posesorii de autovehicule hibrid şi electrice, aplicată începând cu anul 2012.

'Pentru a spori atractivitatea utilizării acestor autovehicule este necesară adoptarea unor măsuri suplimentare, una dintre ele fiind permiterea utilizări gratuite a parcărilor publice de utilitate generală de către acestea', se mai arată în document.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO