UPDATED. Aproape 3.300 de blocuri sunt afectate de avariile la reţeaua de termoficare din Bucureşti

Un sfert din blocurile din București primesc în această seară apă caldă și căldură sub parametri, după o nouă avrie la o conductă magistrală a Termoenergetica, survenită după cea de ieri. Peste 2.300 de blocuri sunt afectate, cele mai multe în sectorul 2.
Mihai Nicuţ - mar, 05 dec. 2023, 20:45
UPDATED. Aproape 3.300 de blocuri sunt afectate de avariile la reţeaua de termoficare din Bucureşti

UPDATE 6 decembrie, ora 09.17. Aproape 3.300 de blocuri primesc apă caldă și încălzire deficitar, cu 1.000 în plus față de situația din seara zilei de 5 decembrie. Doar 65% din sistem funcționează normal, potrivit aplicației Termoenergetica.

Cele mai multe blocuri afectate, peste 1.500, sunt în sectorul 3. Spre comparație, ieri dimineață, 1.000 de blocuri erau afectate în sectorul 3.

Alte 1.208 din sectorul 2 primesc deficitar agent termic și apă caldă, din care la 542 de blocuri este oprită încălzirea și apa caldă din cauza unor avarii la magistrala III CTE Sud și magistrala I Sud.

9 blocuri afectate în sectorul 1

1.208 blocuri afectate în sectorul 2

1.510 blocuri afectate în sectorul 3

230 blocuri afectate în sectorul 4

269 blocuri afectate în sectorul 5

45 blocuri afectate în sectorul 6

Știrea inițială

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă, marți, că din cauza unei avarii produse în cursul acestei după-amiezi pe Magistrala III Sud, furnizarea agentului termic pentru apă caldă și încălzire va fi sistată în zonele: Mihai Bravu, Mașina de Pâine, Doamna Ghica, Șoseaua Fundeni și Petricani, din Sectorul 2 al Capitalei, arată un comunicat de presă al companiei.

De asemenea, avaria afectează și vor funcționa sub parametrii normali zone din Sectorul 3 (Vitan, 1 Decembrie, Nicolae Grigorescu, Camil Ressu, Rebreanu și Lucrețiu Pătrășcanu). Se vor efectua manevrele de trecere a alimentării punctelor termice din Șoseaua Ștefan Cel Mare, între Calea Floreasca și Piața Obor, pe CTE Grozăvești, arată compania.

Avaria s-a produs pe conducta Magistralei III Sud, la intersecția străzii Drumețului cu Calea Vitan. Au fost începute în regim de urgență lucrările de golire a conductei, de aerisire și ulterior vor fi realizate sudurile pentru reparația avariei, mai spune CMTEB.

Termenul estimat pentru finalizarea reparațiilor și reluarea furnizării agentului termic este joi, ora 23.30.  Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute. Pe măsură ce se vor finaliza lucrările, punctele termice urmează să fie repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat, mai spune Termoenergetica

Precedenta avarie a fost ieri

Precedenta avarie în rețeaua de termoficare a avut loc chiar ieri când 2.057 de blocuri din București primeau, seara, agent termic sub parametri sau nu aveau apă caldă și căldură, potrivit datelor din aplicația TermoAlert, a furnizorului de apă caldă și căldură al Capitalei, Termoenergetica, citate de noi ieri.

“Funcționare deficitară a încălzirii din cauză – avarie rețea primară Magistrala 1 Sud” este mesajul din aplicația TermoAlert, ieri.

Compania spune, în comunicatul de azi, că încep să fie înlăturate din efectele avariei de ieri. “În această după-amiază au fost terminate lucrările de reparații pe Magistrala 1 Sud și a început încărcarea conductelor cu apă, urmând ca funcționarea pentru zonele afectate să fie reluată miercuri dimineață”, arată Termoenergetica.

La momentul redactării acestei știri, aplicația TermoAlert arăta că un sfert dintre blocurile din București aveau deficiențe în alimentarea cu agent termic pentru încălzire și/sau apă caldă menajeră

Te-ar mai putea interesa și
Referendum în Elveția pe tema celei de a 13-a pensii și a creșterii vârstei de pensionare
Referendum în Elveția pe tema celei de a 13-a pensii și a creșterii vârstei de pensionare
Elveţienii sunt chemaţi duminică la vot pentru a se pronunţa asupra a două propuneri cruciale pentru pensionari: plata celei de a 13-a pensii şi o majorare a vârstei de pensionare, informează......
UPDATED Circulație închisă pe un tronson de cale ferată lângă București. S-a rupt pantograful unui tren
UPDATED Circulație închisă pe un tronson de cale ferată lângă București. S-a rupt pantograful unui tren
Traficul feroviar pe intervalul Chiajna - Grădinari este închis la această oră, din cauza unui deranjament înregistrat ...
Fondurile de pensii private obligatorii se apropie de active de 130 de miliarde de lei
Fondurile de pensii private obligatorii se apropie de active de 130 de miliarde de lei
Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 128,73 miliarde lei, la finalul lunii ianuarie 2024, ...
În sfârșit, carburanții încep să se ieftinească. Cât costă azi benzina și motorina
În sfârșit, carburanții încep să se ieftinească. Cât costă azi benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carbiranților, a scăzut în acest week-end prețurile la benzină și motorină, ...