1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 14 º

Companii

AVAS are participaţii la 640 de firme. Jumătate sunt în lichidare, insolvenţă sau dizolvare

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) are în portofoliu 641 de firme, deţinând în principal participaţii minoritare, iar aproximativ jumătate din numărul total de societăţi sunt în lichidare sau insolvenţă şi dizolvare.

09 ian, 2013 | Mediafax

AVAS deţine pachetele majoritare la aproximativ 140 de firme, cea mai mare parte fiind în lichidare sau insolvenţă, potrivit datelor transmise de instituţie agenţiei MEDIAFAX.

Din totalul celor 641 de firme, peste 300 sunt în insolvenţă sau lichidare, iar 15 sunt în dizolvare.

Printre cele mai mari companii, în funcţie de valoarea capitalului social, unde instituţia deţine participaţii minoritare se numără Roman Braşov (2,92%), Petrotel Lukoil Ploieşti (0,006%), Mechel Câmpia Turzii (1,02%), Kastamonu România Reghin (0,19%), Mechel Târgovişte (4,04%), Zahărul Oradea (0,008%), Astra Vagoane Arad (1,36%), Chimcomplex Borzeşti (12,89%), Biofarm (1,04%) sau Laminorul Brăila (0,27%).

Autoritatea a fost trecută de noul Guvern în coordonarea ministrului Economiei, unde funcţionează şi Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI).

În noiembrie 2012, premierul Victor Ponta l-a retras pe Marius Obreja din postul de preşedinte al AVAS şi l-a numit la conducerea instituţiei pe Adrian Volintiru, fost director la Rompetrol, Relad şi Vulcan Bucureşti.

Portofoliul AVAS a fost extins, la sfârşitul anului 2006, cu 41 de companii, prin preluarea participaţiilor deţinute de Ministerul Economiei, prin OPSPI. La începutul anului 2009 Executivul a decis însă ca OPSPI să fie transferat din nou, împreună cu firmele din portofoliu, la Ministerul Economiei, AVAS rămânând să gestioneze un portofoliu mult redus.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO