1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

Companii

AVAS, BCR şi Electrica au acceptat să facă parte din Adunarea Creditorilor de la Oltchim

Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), Banca Comercială Română (BCR) şi Electrica au acceptat să fie membri în Adunarea Creditorilor de la Oltchim, care va avea prima întâlnire în data de 15 aprilie, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Niculae Bălan, unul dintre administratorii judiciari ai combinatului.

26 feb, 2013 | Agerpres

'Oltchim nu mai cumpără, în acest moment, curent electric de la Electrica. În aceste condiţii, ar fi fost greu de explicat Uniunii Europene de ce societatea furnizoare de energie electrică ar livra curent electric fără să primească bani. Adunarea Creditorilor este fixată pentru data de 15 aprilie. AAAS, BCR şi Electrica au acceptat deja să fie membrii în Adunarea Creditorilor, iar relaţia cu aceştia este, în acest moment, de informare. La momentul actual, numai la AVAS şi Electrica, creanţele Oltchim sunt de 400 milioane euro', a afirmat Bălan.

Potrivit ministrului Economiei, în prezent Oltchim se află într-o stare tehnică bună.

'Oltchim este într-o stare tehnică bună, la ora actuală. Este o companie bună, numai că a fost jecmănită şi privatizată într-un mod ocult. Împreună cu administratorii judiciari ai Oltchim, am făcut un inventar al tuturor ipotecilor de la Oltchim şi este posibil să anulăm unele ipoteci pentru a fi utilizate ca garanţie pentru alte bunuri. Oltchim este într-o stare de schizofrenie din punct de vedere al dreptului imobiliar', a subliniat Vosganian.

Guvernul a aprobat, în 23 ianuarie 2013, Memorandumul cu privire la intrarea în insolvenţă a SC Oltchim SA.

Administratorul judiciar provizoriu nominalizat pentru Oltchim este consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructuring RPRL.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO