1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

Companii

AVAS va scoate la vânzare pachete majoritare şi minoritare la 50 de firme

AVAS vrea să scoată la vânzare, anul viitor, pachete majoritare sau minoritare de acţiuni la 50 de firme, din cele 330 din portofoliu, şi apreciază că privatizarea este un "subiect sensibil", din cauza complexităţii operaţiunilor şi problemelor economice şi sociale.

29 oct, 2012 | Mediafax

"Privatizarea pentru pachetele de acţiuni gestionate de AVAS este un sector sensibil, această activitate desfăşurându-se în conformitate cu legislaţia specifică privatizării şi cu angajamentele faţă de Fondul Monetar Internaţional. Dificultăţile procesului de privatizare a societăţilor comerciale sunt determinate atât de aria întinsă a problematicii care trebuie rezolvată, cât şi de profunzimea cu care trebuie abordate şi soluţionate problemele de natură economică şi socială", a declarat într-un comunicat preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Marius Lucian Obreja.

Pentru societăţile aflate în insolvenţă, AVAS are în vedere aplicarea unor măsuri care să urmărească menţinerea în funcţiune a modulelor viabile şi păstrarea locurilor de muncă. Modulele viabile vor fi valorificate de către investitorii interesaţi să preia afacerile la cheie, precizează AVAS.

Instituţia are în portofoliu 329 de firme, din care 13 sunt pachete majoritare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO