Averea imobiliară a spionilor din România: 400 de milioane de lei

Serviciul de Informaţii Externe (SIE) are în administrare mai multe clădiri şi terenuri, a căror valoare cumulată ajunge la aproape 400 de milioane de lei (85 de milioane de euro), potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern pentru actualizarea valorilor de inventar, aflat în dezbatere publică. 
Economica.net - mie, 09 mai 2018, 20:54
Averea imobiliară a spionilor din România: 400 de milioane de lei

Foto: SIE 

Serviciul de Informaţii Externe (SIE) a trecut la inventarierea şi reevaluarea imobilelor pe care le are în administrare. La o parte dintre acestea, valoarea de inventar a fost modificată pentru că s-au investit bani în reparaţii, iar Serviciul doreşte actualizarea anexelor cu valorile de inventar ale imobilelor, se arată într-un proiect de Hotărâre de Guvern. 

Potrivit documentului, SIE are în administrare 68 de active, dintre care 38 de clădiri şi 30 de terenuri, atât în Bucureşti, cât şi în judeţele Călăraşi, Constanţa, Ilfov, Braşov, Prahova şi Tulcea. În total, valoarea de inventar a bunurilor imobile este de 392 miliaone de lei, adică aproape 85 de milioane de euro, din calculele ECONOMICA.NET

Cea mai mare valoare de inventar a unei clădiri aflată în administrarea SIE este un teren din sectorul 1 al Bucureştiului, în valoare de aproape 100 de milioane de lei (aprox. 21,5 milioane de euro). 

Click pe imagine pentru documentul complet de patru pagini

 

Click pe imagine pentru document

 Ce investiţii a făcut SIE 

O clădire aflată în sectorul 1 din Bucureşti, a fost racordată la rețeaua publică de alimentare cu apă, iar valoarea de inventar s-a majorat de la 458.013 lei la 473.701 lei. 

De asmenea, SIE a investiti în lucrări de reparaţii capitale la două clădiri din comuna Belciugatele, judeţul Călăraşi. Valoarea acestora s-a majorat de la 922.342 lei la 4,9 milioane lei, resepectiv de la 922.342 lei la 5,5 miliaone lei.

În plus, anul trecut a fost analizată şi situaţia cadastrală a unui teren din administrarea Serviciului „ocazie cu care măsurătorile tehnice au evidențiat mai multe suprafețe de teren în plus față de suprafața înscrisă inițial în cartea funciară, fapt ce a determinat și majorarea valorii de inventar a terenului de la 3.252.729 lei la 3.831.076 lei”, se mai arată în proeictul de Hotărâre de Guvern. 

După efectuarea investiţiilor, imobilele au fost reevaluate, iar acum SIE vrea actualizarea anexei cu lista imobilelor şi valoarea acestora. 

Serviciul  de  Informaţii  Externe  (SIE)  este  o instituţie  de  stat  specializată  în  domeniul informaţiilor externe privind siguranţa naţională, apărarea României şi a intereselor sale.

Te-ar mai putea interesa și
Mesaj important de la Ryanair pentru toți cei care zboară spre Marea Britanie
Mesaj important de la Ryanair pentru toți cei care zboară spre Marea Britanie
Ryaniar, cea mai mare companie aeriană din Europa, a transmis un anunț important pasagerilor care zboară spre și dinspre aeroporturile din Marea Britanie. Compania le cere pasagerilor să......
Porți de protecție la metrou: Ce se mai întâmplă cu proiectul – pilot din stația Berceni
Porți de protecție la metrou: Ce se mai întâmplă cu proiectul – pilot din stația Berceni
Poarta de protecție din cadrul proiectului - pilot din stația de metrou Berceni a fost omologată și urmează să fie ...
Şeful Rheinmetall vrea înfiinţarea unui consorţiu european în domeniul armamentului
Şeful Rheinmetall vrea înfiinţarea unui consorţiu european în domeniul armamentului
Directorul general de la Rheinmetall, Armin Papperger a lansat ideea înfiinţării unui consorţiu european în domeniul ...
Românii nu ştiu să se ferească de fraudele online. O treime dintre adulţi nu verifică dacă pagina magazinului e reală, atunci când fac cumpărături online – date IGPR
Românii nu ştiu să se ferească de fraudele online. O treime dintre adulţi nu verifică dacă pagina magazinului e reală, ...
Poliţia Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, a efectuat un studiu privind descrierea ...