1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

News

Avertisment Google: 20.000 de site-uri ar putea fi infectate cu malware

Google lansează un avertisment potrivit căruia aproximativ 20.000 de site-uri ar putea fi sparte de hackeri și injectate cu un JavaScript malware.

20 apr, 2012 | ECONOMICA.net

Într-un mesaj trimis săptămâna aceasta, Google a anunțat că acest lucru a putut fi posibil prin injectarea JavaScript de către așa numita 'third party'. După accesarea unui astfel de site, utilizatorii sunt redirecționați automat către alte pagini malițioase, scrie PC World.

Potrivit specialiștilor, site-urile sunt infectate cu o versiune necunoscută a JavaScript și a sfătuit deținătorii de site-uri să caute în special fișiere care conțin codul 'eval(function(p,a,c,k,e,r)'. Acest cod poate fi plasat atât în HTML, cât și în JavaScript și PHP.

De asemenea, se pare că site-urile afectate au prejudiciate iremediabil fișierele de configurare ale serverului, iar ca urmare a acestui lucru, "site-urile afisează content malițios doar în anumite situații', a explicat Google.

Oficialii companiei au recomandat, în caz de nevoie, și apelarea la suportul tehnic al gazdelor web.

Campaniile Google anti-malware au un impact foarte mare, mai ales dacă ținem cont că, în luna iulie a anului trecut, au fost excluse peste 11 milioane de URL-uri din domeniul "co.cc" ce erau utilizate în mod regulat de către infractorii cibernetici pentru a răspândi programe care să efectueze atacurile.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO