1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 20 º

News

Avertisment Microsoft: Există calculatoare noi virusate din fabrică

Grupări infracţionale au reuşit să instaleze viruşi informatici în liniile de producţie a componentelor de calculatoare, conform unui studiu realizat de compania Microsoft.

14 sep, 2012 | Mediafax

Potrivit studiului, mai multe calculatoare noi au fost depistate ca având deja viruşi informatici prezenţi din procesul de fabricaţie, informează BBC News online.

Un virus informatic - Nitol - a fost descoperit de Microsoft într-un calculator nou, fiind destinat sustragerii datelor personale ale conturilor de mail.

Într-o analiză referitoare la modul în care acţionează Nitol, Microsoft afirmă că grupări infracţionale au reuşit să se infiltreze în liniile de aprovizionare şi producţie de calculatoare, unde au instalat softuri care afectează componentele cibernetice.

Viruşi informatici au fost descoperiţi de inspectorii Microsoft într-un eşantion de 20 de computere noi fabricate în diverse oraşe din China. După cercetări îndelungate efectuate în cadrul "Operaţiunii b70", experţii Microsoft au depistat patru viruşi informatici în calculatoare noi, Nitol fiind cel mai periculos.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO