Avertisment Termoenergetica – Trebuie găsită o soluţie pentru situaţia de la CET Griviţa

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) SA atrage atenţia asupra importanţei identificării unei soluţii pentru funcţionarea CET Griviţa, astfel încât să fie asigurată continuitatea serviciului public de termoficare, după ce societatea a anunţat că îşi va opri activitatea de producţie, pe termen nelimitat, de luni, din cauza imposibilităţii achitării gazelor naturale.
AGERPRES - lun, 03 iul. 2023, 14:20
Avertisment Termoenergetica - Trebuie găsită o soluţie pentru situaţia de la CET Griviţa

Potrivit unui comunicat al Termoenergetica, instituţia este principalul beneficiar contractual al CET Griviţa, care livrează agent termic pentru mai mult de 15.000 de apartamente din zona de nord şi de nord-vest a Capitalei, în special din Sectorul 1. Această zonă funcţionează de ani buni cu surse insuficiente de producere a energiei termice, în situaţia în care CET Pipera a dispărut, iar distanţele de alimentare sunt considerabil de mari, au punctat reprezentanţii Termoenergetica.

Aceştia au semnalat că, în prezent, CMTEB nu înregistrează restanţe la plata facturilor către această societate, toate debitele fiind achitate la zi.

„Transmitem un serios semnal de alarmă faţă de disfuncţionalităţile pe care nefuncţionarea CET Griviţa le-ar genera, în special în sezonul de iarnă, când se poate ajunge la o serie de probleme sociale grave. Cu un sistem centralizat de termoficare cu probleme majore, care oricum funcţionează de ani buni cu surse insuficiente de producere a energiei termice, este imposibil de imaginat efectele închiderii activităţii acestui CET. În calitate de operator al serviciului public de alimentare cu energie termică, identificarea unei soluţii este o necesitate stringentă. De aceea iniţiem şi participăm activ la discuţii, alături de celelalte entităţi, autorităţi locale şi centrale – Primăria Sectorului 1, Primăria Municipiului Bucureşti – pentru asigurarea continuităţii serviciului de termoficare. (…) Ne exprimăm disponibilitatea de a prelua activitatea acestui CET”, a declarat directorul general al CMTEB, Claudiu Creţu.

CET Griviţa, societate care se află în administrarea Primăriei Sectorului 1, livrează energie termică consumatorilor din cartierele Giuleşti, Crângaşi, Griviţa, 1 Mai, Pajura şi Bucureştii Noi.

Te-ar mai putea interesa și
Rusia a crescut tarifele de import pentru mai multe bunuri de larg consum produse în țările considerate ostile
Rusia a crescut tarifele de import pentru mai multe bunuri de larg consum produse în țările considerate ostile
Rusia a majorat tarifele la import pentru o gamă largă de bunuri de larg consum, inclusiv vin, bere, dulciuri, biscuiţi şi şampon, produse în ţările care susţin sancţiunile impuse Moscovei,......
Primul focar de pesta micilor rumegătoare din România, depistat la o fermă de oi din județul Tulcea
Primul focar de pesta micilor rumegătoare din România, depistat la o fermă de oi din județul Tulcea
Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA) a confirmat prezenţa virusului pestei micilor rumegătoare (PMR) ...
O firmă din Iași a descoperit aplicația prin care se pot reduce pierderile de apă din rețea
O firmă din Iași a descoperit aplicația prin care se pot reduce pierderile de apă din rețea
O companie românească de utilități folosește analiză complexă de date pentru reducerea pierderilor de apă. ApaVital ...
ANM: Cod galben de ploi și vijelii în aproape jumătate din țară până duminică dimineața. Cod portocaliu pentru patru județe
ANM: Cod galben de ploi și vijelii în aproape jumătate din țară până duminică dimineața. Cod portocaliu pentru patru ...
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, două atenţionări Cod portocaliu şi Cod galben de ...