Pasagerii unei curse Tarom, blocaţi de peste 12 ore pe aeroportul din Amsterdam. Compania va acorda despăgubiri

Cei 120 de pasageri a unei curse Tarom sunt blocaţi de peste 12 ore în aeroportul din Amsterdam din cauza unor probleme tehnice ale aeronavei care urma să-i aducă în ţară.
Economica.net - Dum, 03 dec. 2017, 09:51
Pasagerii unei curse Tarom, blocaţi de peste 12 ore pe aeroportul din Amsterdam. Compania va acorda despăgubiri

Pasagerii s-au plâns de serviciile proaste de comunicare ale companiei de stat, iar unii dintre ei au dormit în aeroport.

„Din păcate, după ce am fost debarcaţi nu am primit niciun fel de informare oficială de la TAROM – dacă ne putem caza, dacă ne va fi restituită contravaloarea cazării, unde, ce putem face, care sunt următorii paşi”, a declarat telefonic la Digi24 unul dintre pasageri, Cătălin Ciobanu.

Pasagerul a precizat că a primit pe Facebook o confirmare că va veni o aeronavă dimineaţă pentru a-i prelua pe călători.

La ora 12:00 noaptea, au ajuns pe aeroport doi reprezentanţi ai Ambasadei României, care au ajutat pasagerii, iar la ora 5:00 dimineaţa a venit reprezentantul Tarom de la Bruxelles, potrivit Digi24.

Duminică dimineaţă a decolat spre Amsterdam o altă aeronavă Tarom, care va aduce pasagerii la destinaţie, cursă programată să plece spre Bucureşti în jurul orei 10:00, ora României.

UPDATE – Unii pasageri au fost uitaţi la hotelul de lângă aeroport

Unii pasageri ai avionului Tarom blocat pe aeroportul din Amsterdam nu au fost informaţi că va veni o aeronavă Tarom duminică dimineaţă pentru a-i transporta la Bucureşti şi au fost uitaţi la hotelul de lângă aeroport.

Cei 120 de pasageri a unei curse Tarom au rămas blocaţi peste 12 ore în aeroportul din Amsterdam din cauza unor probleme tehnice ale aeronavei care urma să-i aducă în ţară. Pasagerii s-au plâns de serviciile proaste de comunicare ale companiei de stat, iar unii dintre ei au dormit în aeroport.

Un pasager a afirmat că a primit pe Facebook o confirmare că va veni o aeronavă Tarom duminică dimineaţă pentru a-i prelua pe călători.

Compania a trimis duminică dimineaţă un avion care să-i preia pe pasageri, dar unii pasageri, care au dormit la hotelul de lângă aeroport, au fost uitaţi acolo, potrivit Digi24.

Astfel, aeronava a decolat spre Bucureşti fără toţi pasagerii din avionul blocat. Cursa era programată să plece spre Bucureşti în jurul orei 10:00, ora României.

UPDATE – Pasagerii zborului Amsterdam-Bucureşti vor fi despăgubiţi, iar şeful reprezentanţei TAROM din Amsterdam demis (surse)

TAROM va acorda despăgubiri pasagerilor zborului Amsterdam-Bucureşti, iar şeful reprezentanţei companiei la Amsterdam va fi demis, după ce peste 100 de pasageri au rămas sâmbătă seara pe aeroportul Schipol, din cauză că aeronava care trebuia să îi transporte s-a defectat, au declarat, duminică, pentru AGERPRES, surse din aviaţie.

‘TAROM va respecta legislaţia şi va acorda despăgubiri pasagerilor afectaţi pe zborul de Amsterdam. Noul director general (Wolff Werner-Wilhelm – n. r.) a cerut lista pasagerilor pentru a-i contacta personal, dar încă nu a primit-o. Azi a decis să îl revoce pe şeful reprezentanţei TAROM Amsterdam’, au spus sursele.

Totodată, la nivelul TAROM s-a instituit o celulă de criză pentru zborul Amsterdam-Bucureşti.

UPDATE – Tarom caută rute alternative pentru cei şase pasageri rămaşi în Amsterdam

Directorul general al Tarom, Werner Wilhelm Wolff, a discutat cu cei şase pasageri ai zborului ROT364 care au rămas la Amsterdam, asigurându-i că transportatorul aerian de stat caută rute alternative pentru a-i transporta cât mai repede posibil către Bucureşti.

 

Te-ar mai putea interesa și
Daniel Dăianu: Energia este mult prea importantă pentru a o juca la bursă
Daniel Dăianu: Energia este mult prea importantă pentru a o juca la bursă
Guvernul trebuie să ia nişte măsuri în domeniul energiei ca să permită României să treacă această iarnă cu daune cât mai mici, aşa cum a trebuit şi în pandemie să ia măsuri speciale,......
New York și Londra rămân principalele centre financiare ale lumii
New York și Londra rămân principalele centre financiare ale lumii
New York a rămas principalul centru financiar global, în timp ce Londra şi-a păstrat locul doi, iar oraşele din China ...
Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 depășește 3 la mie în 60 de orașe și 357 de comune
Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 depășește 3 la mie în 60 de orașe și 357 de comune
Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19, la 14 zile, este mai mare sau egală cu 3/1.000 de locuitori în 60 de oraşe ...
Lovitură dură pentru bitcoin. China a anunțat că interzice platformele de tranzacționare a criptovalutelor și minarea acestora
Lovitură dură pentru bitcoin. China a anunțat că interzice platformele de tranzacționare a criptovalutelor și minarea ...
Cele mai puternice autorităţi de reglementare din China au intensificat vineri restricţionarea criptomonedelor, interzicând ...