Aviva a finalizat vânzarea operaţiunilor de asigurări de viaţă din România, Ungaria şi Cehia

Grupul britanic Aviva a anunţat miercuri că a finalizat vânzarea operaţiunilor de asigurări de viaţă din România, Ungaria şi Cehia către subsidiarele locale ale gigantului american MetLife, reprezentat în România de Alico Asigurări.
Economica.net - mie, 01 aug. 2012, 09:12
Aviva a finalizat vânzarea operaţiunilor de asigurări de viaţă din România, Ungaria şi Cehia

Finalizarea vânzării operaţiunilor din zona pensiilor private de pe piaţa românească va avea loc în acest an, după obţinerea aprobărilor necesare din partea autorităţilor.

„Suntem încântaţi de această oportunitate de a ne extinde operaţiunile şi de a ne consolida poziţia pe piaţa din România. Obiectivul MetLife este de a ajuta clienţii să identifice soluţiile potrivite pentru a-şi proteja familia şi veniturile. Printr-o ofertă diversificată de produse de economisire şi protecţie adaptate nevoilor specifice, disponibilă printr-o reţea de distribuţie extinsă, clienţii noştri din România vor avea acum la dispoziţie mai multe mijloace pentru a-şi administra reursele financiare din viitor”, a declarat Michel Khalaf, preşedintele MetLife pentru Regiunea Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA), citat într-un comunicat al MetLife.

La sfârşitul lui ianuarie, MetLife a încheiat un acord de preluare a operaţiunilor asigurătorului britanic Aviva din România (Aviva Asigurări de Viaţă şi Aviva Pensii Private), Cehia şi Ungaria, iar tranzacţia, a cărei valoare nu a fost dezvăluită, urma să fie finalizată în acest an, după acordul autorităţilor de reglementare din fiecare ţară.

Preluarea Aviva Asigurări s-a realizat prin intermediul companiei afiliate Alico Asigurări România, iar achiziţia operaţiunilor de pensii deţinute de Aviva în România aşteaptă aprobarea din partea autorităţilor competente, se mai arată în comunicatul MetLife.

Prin extinderea bazei de clienţi şi a distribuţiei, MetLife îşi consolidează poziţia în top 3 cele mai mari companii de asigurări de viaţă din România în funcţie de primele de asigurări de viaţă şi accidente.

„Investim pentru a ne dezvolta continuu pe piaţa locală”, a adăugat Khalaf.

Aviva Asigurări de Viaţă este unul dintre cei mai importanţi jucători de profil, ocupând locul 7 în ierarhia pieţei, cu o cotă de 4,21% şi subscrieri de 73,3 milioane de lei la finele anului 2011. Aviva Pensii Private activează atât pe segmentul pensiilor private obligatorii – Pilonul II, cât şi al pensiilor facultative – Pilonul III.

MetLife deţine, din noiembrie 2010, Alico Asigurări România, companie înfiinţată în 1998 şi situată pe locul al treilea pe piaţa asigurărilor de viaţă în funcţie de primele subscrise, după ING Asigurări de Viaţă şi BCR Asigurări de Viaţă.

MetLife este cea mai mare companie de asigurări de viaţă din SUA şi a încheiat anul trecut cu un profit net de 1,16 miliarde de dolari. Compania s-a extins în 2010 în Asia, Europa şi America Latină prin preluarea American Life Insurance Co. (Alico) pentru 16 miliarde de dolari de la American International Group, Inc. (AIG).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită, cel mai mare exportator mondial de ţiţei, a anunţat luni că doreşte să investească peste un miliard ...
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Grupul TeraPlast a înregistrat un profit net de 43,3 milioane de lei în primele 9 luni ale anului, în creştere cu 41% ...
Curtea Supremă din Croația confirmă condamnarea directorului general al grupului ungar MOL
Curtea Supremă din Croația confirmă condamnarea directorului general al grupului ungar MOL
Curtea Supremă de Justiţie din Croaţia a confirmat astăzi o decizie anterioară a unui tribunal, care în primă instanţă ...