1EUR = 4.8747 RON | Bucureşti 14 º

News

Avocata Sfîrăială blochează dividendele Fondului Proprietatea

Ioana Sfîrăială, acţionară a Fondului Proprietatea (FP) cunoscută prin procesele prin care contestă legalitatea deciziilor luate pentru FP după preluarea administrării de către Franklin Templeton, a blocat înregistrarea la Registrul Comerţului a hotărârilor aprobate de AGA din 25 aprilie 2012, contestându-le la tribunal. În felul acesta este blocată şi distribuţia dividendelor Fondului.

10 mai, 2012 | Adrian N. Ionescu | ECONOMICA.net

Documente atasate:

„Înregistrarea hotărârii aprobate în 25 aprilie 2012 pentru repartizarea profitului net şi a distribuirii dividendelor pentru anul financiar 2011 reprezintă una dintre hotărârile acţionarilor pe care Ioana Sfîrăială încearcă să le blocheze prin intermediul acestor litigii noi. În consecinţă, plata dividendelor poate avea loc numai după înregistrarea hotărârilor acţionarilor la Registrul Comerţului“, informează Franklin Templeton într-un raport trimis la Bursa de Valori Bucureşti în această dimineaţă.

Nu mai puţin de 7 dosare noi au fost constituite de reclamantă, în afară de cele mai vechi, care contestă legalitatea preluării administrării Fondului Proprietatea (FP) de către Franklin Templeton Investment Management Ltd (UK), sucursala Bucureşti, ca şi a tuturor deciziilor imprtante luate de acţionari ulteior.

Tocmai din această cauză, recent, acţionarii FP au revalidat toate deciziile lor anterioare, dar acum, avocata, reclamantă în calitate de acţionară, constestă şi revalidarea.

După AGA din 25 aprilie, administratorul Fondului Proprietatea (FP), anunţase că va da în judecată pe avocata Ioana Sfârâială, cerându-i „compensaţii pentru cheltuielile legate de apărarea în instanţă în faţa litigiilor în care a implicat Fondul“.

Apărarea Fondului Proprietatea în faţa constestaţiilor privind legalitatea administrării acestuia a presupus cheltuieli mari, făcute din banii acţionarilor, şi nu avem încotro, suntem obligaţi să apărăm inteserele acestora, pentru că aceasta este treaba noastră. Vom folosi căile potrivite în acest scop, inclusiv în instanţă“, a declarat Greg Konieczny, managerul FP şi vicepreşedinte executiv al Franklin Templeton Investment Management Limited, administratorul FP, citat de ECONOMICA.NET.

.

 

 

 

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO