Avocaţi: Daunele morale acordate familiilor victimelor lui Huidu, mai mari decât în mod obişnuit

Daunele morale stabilite de Judecătoria Braşov pentru familiile victimelor fostei vedete TV Şerban Huidu, de 360.000 de euro, la care s-au adăugat şi daune materiale, sunt mai mari decât în mod obişnuit la un astfel de caz, fapt care s-a datorat şi intensei mediatizări a cazului, spun avocaţii.
Economica.net - mar, 18 dec. 2012, 15:06
Avocaţi: Daunele morale acordate familiilor victimelor lui Huidu, mai mari decât în mod obişnuit

Avocatul familiei Balog, Bucur Borcoman, a declarat jurnaliştilor, după pronunţarea sentinţei, că soluţia dată de instanţă este corectă, iar cunatumul daunelor acordate a fost mai mare decât în alte cazuri similare.

„Cred că este o soluţie corectă raportat şi prin prisma practicii judiciare care există în acest moment, dar echilibrată şi cu mediatizarea acestui caz. Faţă de alte ucideri din culpă acest caz a fost mai mult mediatizat şi astfel şi cunatumul acestor daune, care din cunoştinţele mele nu cred că s-au mai dat până în acest moment, au fost mai mari”, a spus avocatul, care a precizat că nu va face recurs la decizie.

Elena Balog, soţia lui Ştefan Lungu Balog, a cerut daune morale de 200.000 de euro, însă instanţa a stabilit suma de 120.000 de euro la care se adaugă daune materiale de 5.000 de euro reprezentând contravaloarea autoturismului distrus în accident şi 5.500 de lei reprezentând contravalaorea cheltuielilor de înmormântare şi parastas.

De asemenea, fiul acesteia, Mircea Balog, va primi tot 120.000 de euro, daune morale.

Soţia lui Balog, care a fost prezentă la pronunţarea sentinţei, a spus că nu va face recurs, dar că aceşti bani nu îi vor aduce soţul înapoi.

„Pe el l-a distrus într-o clipă. Toate organele şi oasele i-au fost rupte, doar faţa i-a fost protejată de airbag. Eu trebuia să trăiesc cu soţul meu. Pe el l-a distrus într-o clipă şi eu am răams singură, cu deznădejdea, cu supărarea şi cu sărăcia. Nu ştiu dacă această sumă este corectă. Din punctul meu de vedere dacă această cameră ar fi plină cu bani, pentru mine nu-l înlocuieşte pe soţul meu. Banii pe mine nu mă pot face să merg mai departe decât singură şi să mă ajut cu câte o operaţie, ca să trăiesc, că poate voi ajunge la casa de bătrâni. Nu se ştie niciodată”, a spus femeia.

De asemenea, Valentin Bodea, avocatul fiicei Magdei Drăghici, a spus că suma acordată Ioanei Câmpean este mai mare decât de obicei.

„N-aş putea să vă zic că această sumă este nici mare nici mică, pentru că viaţa oamenilor care au murit în acest accident nu poate fi preţuită. Faţă de practica instanţelor, este o sumă mai mare decât cea obişnuită, dar mai puţin decât am cerut noi. E o sumă pe care nu pot să o comentez pentru că ar însemna să apreciez cât ar costa viaţa Magdei Drăghici sau a domnului Balog”, a spus avocatul.

El a spus că nu ştie încă dacă va ataca decizia, dar cu siguranţă cei de la firma de asigurări (Asta Asigurări) vor ataca decizia.

Fiica Magdei Drăghici, Ioana Câmpean, a solicitat 400.000 de euro daune morale. Instanţa i-a acordat 120.000 de euro daune morale şi circa 1.900 lei daune materiale, contravaloare a cheltuielilor cu înmormântarea.

Judecătoria Braşov a decis, marţi, că fostul realizator Tv Şerban Huidu trebuie să plătească daune de 360.000 de euro familiilor victimelor accidentului provocat de acesta în 16 octombrie 2011, la Timişul de Sus şi care s-a soldat cu moartea a trei persoane.

În 29 iunie, Şerban Huidu a fost condamnat de Judecătoria Braşov la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Familiile victimelor accidentului au făcut recurs la decizia judecătorilor, următorul termen fixat la Curtea de Apel Braşov fiind anul viitor, în 31 ianuarie.

La jumătatea lunii mai, Şerban Huidu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, în urma accidentului soldat cu trei morţi produs în octombrie 2011 zona localităţii Timişul de Sus din judeţul Braşov.

În urma accidentului provocat de Huidu şi-au pierdut viaţa Ioan Garbis, Magda Drăghici şi Ştefan Lungu Balog, cei trei fiind colegi la o firmă din Braşov.

În 16 octombrie 2011, ei se îndreptau cu un autoturism Dacia spre Aeroportul Otopeni. Şerban Huidu circula dinspre Capitală spre Braşov, iar la ieşirea din localitatea Timişul de Sus, într-o zonă în care sunt curbe, a intrat cu maşina pe contrasens şi a izbit autoturismul Dacia în care se aflau cele trei persoane. Huidu se afla în maşină împreună cu soţia sa, cu cei doi copii în vârstă de doi şi patru ani şi cu bona acestora.

În 24 octombrie 2011, printr-un mesaj postat pe blogul personal, Şerban Huidu a anunţat că nu va mai prezenta emisiunea „Cronica Cârcotaşilor” de la Prima TV şi că se retrage din viaţa publică.

Te-ar mai putea interesa și
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă în contextul dobânzilor mai ridicate şi......
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi negative, care le-au afectat reputațiile
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi ...
Un grup de medici şi dentişti din Japonia au intentat joi la Tokyo o acţiune în justiţie împotriva companiei Google, ...