Avocaţii de la „Boştină şi Asociaţii” au asistat statul la finalizarea IPO Nuclearelectrica

Boştină şi Asociaţii apreciază că oferta publică iniţială pentru listarea a 10% din acţiunile companiei Nuclearelectrica la Bursa de Valori Bucureşti a fost un succes. Iată integral comunicatul companiei.
Economica.net - lun, 23 sept. 2013, 11:52
Avocaţii de la

Casa de avocatură Boştină şi Asociaţii a oferit asistenţă juridică S.C. Nuclearelectrica S.A. în cadrul selecţiei Sindicatului de Intermediere precum şi pentru pregătirea şi derularea Ofertei Publice Iniţiale având ca obiect admiterea la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti a unui pachet de 10% din acţiunile companiei.

În cadrul procesului, avocaţii de la Boştină şi Asociaţii au lucrat strâns cu reprezentantii Winston & Strawn LLP, consultantul internaţional al S.C. Nuclearelectrica S.A şi Sindicatului de Intermediere pentru alegerea celei mai bune soluţii legale privind structurarea ofertei de acţiuni adresată investitorilor din SUA.

„Suntem bucuroşi că am contribuit la succesul IPO-ului S.C. Nuclearelectrica S.A., proiect care continuă seria listărilor de succes în care casa noastră de avocatură a fost implicată de-a lungul anilor şi care vine să reconfirme expertiza avocaţilor noştri în acest domeniu. Considerăm că procesul listării la bursă este una din cele mai transparente căi de privatizare a companiilor de stat, care poate contribui cu succes la revitalizarea pieţei de capital din România,” spune Olimp Barbulescu, avocat partener în cadrul casei de avocatură Boştină şi Asociaţii.

Oferta a început la 9 septembrie și a durat două săptămâni, pachetul fiind vândut în cele din urmă pentru 281,8 milioane lei (63 milioane euro) subscrierea fiind de 100%.

Nuclearelectrica operează centrala nucleară de la Cernavodă, care are o putere cumulată de 1.400 de MW, asigurând aproximativ 20% din producția de energie a țării.

Listarea a 10% din pachetul de acţiuni a Nuclearelectrica face parte din măsurile de privatizare în sectorul energetic asumate de guvern în cadrul acordurilor cu Fondul Monetar Internaţional care mai prevede pentru acest an şi listarea la bursă a 10% din S.C. Romgaz S.A.

Te-ar mai putea interesa și
DEER alocă peste 63,5 milioane de lei pentru servicii de citire a contoarelor
DEER alocă peste 63,5 milioane de lei pentru servicii de citire a contoarelor
Distribuţie Energie Electrică România (DEER) alocă 63,554 milioane lei, fără TVA, pentru servicii de citire contoare de energie electrică, potrivit anunţului de participare postat în......
Greva generală din Educaţie continuă
Greva generală din Educaţie continuă
Greva generală din Educaţie continuă, au anunţat duminică reprezentanţii federaţiilor sindicale, menţionând că ...
Mercedes nu se va alătura noului proiect electric al Renault – Reuters
Mercedes nu se va alătura noului proiect electric al Renault – Reuters
Grupul german Mercedes Benz, de mulţi ani partener al Renault pe segmentul de vehicule comerciale uşoare, nu va lua parte ...
O nouă companie aeriană low-cost ar putea intra în România cu zbor direct spre Emiratele Arabe Unite
O nouă companie aeriană low-cost ar putea intra în România cu zbor direct spre Emiratele Arabe Unite
Air Arabia ar putea intra în România cu zboruri directe spre Emiratele Arabe Unite. Oficiali ai Camerei de Comerț și ...