Avocaţii de la „Boştină şi Asociaţii” au asistat statul la finalizarea IPO Nuclearelectrica

Boştină şi Asociaţii apreciază că oferta publică iniţială pentru listarea a 10% din acţiunile companiei Nuclearelectrica la Bursa de Valori Bucureşti a fost un succes. Iată integral comunicatul companiei.
Economica.net - lun, 23 sept. 2013, 11:52
Avocaţii de la

Casa de avocatură Boştină şi Asociaţii a oferit asistenţă juridică S.C. Nuclearelectrica S.A. în cadrul selecţiei Sindicatului de Intermediere precum şi pentru pregătirea şi derularea Ofertei Publice Iniţiale având ca obiect admiterea la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti a unui pachet de 10% din acţiunile companiei.

În cadrul procesului, avocaţii de la Boştină şi Asociaţii au lucrat strâns cu reprezentantii Winston & Strawn LLP, consultantul internaţional al S.C. Nuclearelectrica S.A şi Sindicatului de Intermediere pentru alegerea celei mai bune soluţii legale privind structurarea ofertei de acţiuni adresată investitorilor din SUA.

„Suntem bucuroşi că am contribuit la succesul IPO-ului S.C. Nuclearelectrica S.A., proiect care continuă seria listărilor de succes în care casa noastră de avocatură a fost implicată de-a lungul anilor şi care vine să reconfirme expertiza avocaţilor noştri în acest domeniu. Considerăm că procesul listării la bursă este una din cele mai transparente căi de privatizare a companiilor de stat, care poate contribui cu succes la revitalizarea pieţei de capital din România,” spune Olimp Barbulescu, avocat partener în cadrul casei de avocatură Boştină şi Asociaţii.

Oferta a început la 9 septembrie și a durat două săptămâni, pachetul fiind vândut în cele din urmă pentru 281,8 milioane lei (63 milioane euro) subscrierea fiind de 100%.

Nuclearelectrica operează centrala nucleară de la Cernavodă, care are o putere cumulată de 1.400 de MW, asigurând aproximativ 20% din producția de energie a țării.

Listarea a 10% din pachetul de acţiuni a Nuclearelectrica face parte din măsurile de privatizare în sectorul energetic asumate de guvern în cadrul acordurilor cu Fondul Monetar Internaţional care mai prevede pentru acest an şi listarea la bursă a 10% din S.C. Romgaz S.A.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Wall Street şi-a revenit luni, după ce Biden a anunţat că nu vor fi restricţii din cauza variantei Omicron a noului coronavirus
Wall Street şi-a revenit luni, după ce Biden a anunţat că nu vor fi restricţii din cauza variantei Omicron a noului ...
Indicii bursieri de pe Wall Street şi-a revenit luni, după declinul accentuat consemnat vineri, în urma declaraţiilor ...
Franța dorește încheierea unui nou acord între Uniunea Europeană și Marea Britanie în privința migrației
Franța dorește încheierea unui nou acord între Uniunea Europeană și Marea Britanie în privința migrației
Franţa doreşte un acord între Uniunea Europeană şi Regatul Unit cu privire la imigraţia ilegală în zona Canalului ...
Centura București: Situație delicată pe lotul A1 – DN7. Fostul constructor, repus în contract de instanță
Centura București: Situație delicată pe lotul A1 – DN7. Fostul constructor, repus în contract de instanță
Tribunalul București a dispus anularea rezilierii contractului pentru modernizarea tronsonului cuprins între Chiajna/A1 ...