1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 11 º

Auto

Avocatul lui Carlos Ghosn este încrezător că fostul şef al Nissan va fi achitat

Noua echipă de avocaţi a lui Carlos Ghosn s-a declarat luni optimistă că în curând ar putea fi eliberat pe cauţiune fostul preşedinte al Nissan şi că va urmări o strategie de apărare diferită de cea a fostei echipe în privinţa acuzaţiilor de încălcare a legislaţiei financiare şi abuz de încredere, transmit AFP, Reuters şi Kyodo.

04 mar, 2019 | ECONOMICA.net

La o conferinţă de presă, noul avocat al lui Carlos Ghosn, Junichiro Hironaka, a declarat: "Cred că este posibil ca Ghosn să fie eliberat în viitorul apropiat".

El a explicat că echipa sa nu va se va limita la strategia adoptată de fostul avocat al lui Ghosn, Motonari Otsuru, care a fost înlocuit în februarie.

"Nu suntem în niciun fel limitaţi de activităţile lui Otsuru din perioada în care a condus apărarea lui Ghosn. Vom merge înainte cu o nouă strategie legală", a declarat Hironaka.

În 20 februarie, Junichiro Hironaka a dezminţit acuzaţiile împotriva clientului său, apreciind că acest caz ar fi o problemă internă a Nissan, iar menţinerea lui Ghosn în închisoare arată că Japonia este în dezacord cu normele juridice internaţionale.

Junichiro Hironaka, în vârstă de 73 de ani, este celebru pentru că a câştigat cazuri intens mediatizate, inclusiv achitarea politicianului Ichiro Ozawa, acuzat de nereguli financiare.

Recent, fostul preşedinte al Nissan s-a oferit să-şi folosească acţiunile drept garanţii, să-şi predea paşaportul şi să accepte non-stop o brăţară electronică, în încercarea de a convinge Tribunalul din Tokyo să-l elibereze pe cauţiune.

"Nu sunt vinovat de acuzaţiile care mi se aduc şi aştept cu nerăbdare să-mi apăr reputaţia în instanţă. Nimic nu este mai important pentru mine sau pentru familia mea", se arată într-un comunicat publicat în ianuarie de Carlos Ghosn.

Avocaţii nu au precizat care este valoarea cauţiunii, dar Greg Kelly, ajutorul său apropiat şi membru al board-ului Nissan, arestat tot pe 19 noiembrie 2018, a fost eliberat în decembrie, după ce a plătit 70 de milioane de yeni (638.000 dolari). Kelly a negat de asemenea acuzaţiile care i se aduc.

Carlos Ghosn a beneficiat în mod incorect de o compensaţie de 7,8 milioane de euro (nouă milioane de dolari) de la societatea mixtă dintre Nissan şi Mitsubishi, în perioada aprilie - noiembrie 2018, au anunţat cei doi producători auto niponi.

În urma derulării unei investigaţii interne comune, s-a descoperit că Ghosn a fost recompensat de o societate mixtă, cu sediul în Olanda, fără ca vreun membru al Consiliilor de Administraţie să fie informat, au arătat directorii generali ai Nissan - Hiroto Saikawa şi Mitsubishi - Osamu Masuko.

Nissan este acţionarul principal al Mitsubishi Motors.

Cei doi producători auto niponi au precizat că iau în considerare modalităţi de a recupera suma de nouă milioane de dolari de la Ghosn.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit anul trecut cel mai mare producător mondial de automobile, cu 10,6 milioane de unităţi mai mult decât Volkswagen şi Toyota.

În prezent, alianţa regrupează zece mărci de automobile (printre care Dacia, Lada, Samsung Motors, Alpine, Infiniti, Datsun etc.) cu 470.000 de salariaţi şi 122 de uzine pe toate continentele.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO