1EUR = 4.8421 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Avon a numit în funcţia de CEO un fost vicepreşedinte la Johnson & Johnson. Acţiunile scad cu 3,5%

Avon Products a numit-o pe Sherilyn McCoy, fost vicepreşedinte la Johnson & Johnson (J&J), în funcţia de director general şi a pus capăt căutărilor din ultimele patru luni pentru un nou lider care să relanseze operaţiunile celei mai mari companii de vânzări directe din lume.

09 apr, 2012 | Mediafax

Acţiunile companiei americane Avon sunt în scădere cu 3,5% în urma informaţiei.

Decizia a fost anunţată la o săptămână după ce Avon a respins o ofertă de preluare în valoarea de 10 miliarde de dolari din partea companiei americane de cosmetice Coty.

"Este un semn clar că board-ul Avon este împotriva ofertei de achiziţie din partea Coty", a declarat Ali Dibadj, analist la compania Bernstein.

Preşedintele Coty, Bart Becht, a declarat în urmă cu o săptămână, după ce compania a făcut publică oferta pentru Avon, că încercarea de achiziţie ar fi complicată dacă Avon va numi un nou director general.

Reprezentanţii Coty nu au putut fi contactaţi pentru comentarii privind numirea noului CEO.

McCoy va avea sarcina să redreseze Avon, afectată de scăderea vânzărilor în Statele Unite, piaţa locală a companiei, dar şi pe pieţe emergente precum Brazilia şi Rusia.

Compania se confruntă şi cu o investigaţie federală legată de posibila încălcare a legislaţiei SUA care interzice acordarea de mită în străinătate.

În decembrie anul trecut, Avon a anunţat că va căuta în afara companiei un înlocuitor pentru actualul preşedinte şi CEO Andrea Jung, care va deveni preşedinte executiv.

Este posibil ca lipsa de notorietate a lui McCoy în faţa investitorilor, implicarea în continuare a lui Jung în conducerea Avon şi momentul anunţului, imediat după oferta de preluare din partea Coty, să dezamăgească piaţa financiară.

În prima parte a tranzacţiilor de la New York, acţiunile Avon erau în scădere cu 3,5%.

McCoy, care îşi va prelua atribuţiile la Avon pe 23 aprilie, a lucrat la Johnson & Johnson timp de trei decenii, iar din februarie 2010 a devenit vicepreşedinte al grupului, contribuind la reorganizarea diviziei de farmaceutice, afectată de expirarea unor patente.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO