1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 4 º

Companii

Avon desfiinţează 2.500 de locuri de muncă şi îşi mută sediul central în Marea Britanie

Avon Products va desfiinţa aproximativ 2.500 de locuri de muncă şi îşi va transfera sediul central în Marea Britanie, în cadrul măsurilor de rentabilizare a companiei de cosmetice, relatează MarketWatch.

15 mar, 2016 | News.ro

Compania, fondată în urmă cu 130 de ani, a precizat că transferarea sediului central al companiei va avea loc treptat, dar că Avon va rămâne înregistrată în SUA, la New York.

Un purtător de cuvânt al Avon a spus că mutarea sediului central în Marea Britanie nu are legătură cu taxele plătite de companie, ci cu apropierea funcţiunilor corporatiste mai aproape de regiunea unde se desfăşoară majoritate operaţiunilor acesteia.

Deciziile au fost anunţate la circa două săptămâni după ce Avon a finalizat vânzarea operaţiunilor nord-americane către fondul de investiţii Cerberus Capital Management, într-o tranzacţie complexă de 605 milioane de dolari,

"În urma finalizării vânzării, operaţiunile noastre comerciale se desfăşoară integlar în afara SUA, ceea ce ne permite să regândim modelul operaţional", a declarat directorul general al Avon, Sheri McCoy.

Avon înregistrează pierderi trimestriale de peste patru ani, iar preţul acţiunilor companiei a scăzut cu circa 40% în ultimele 12 luni.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO