Avon se retrage de pe piața din Franța

Compania americană Avon Products a anunțat luni închiderea operațiunilor sale din Franța până la sfârșitul lunii, ca parte a planului de reducere a costurilor, după aproape 50 de prezență pe piața franceză, transmite BBC.
Economica.net - lun, 14 oct. 2013, 19:41
Avon se retrage de pe piața din Franța

Subsidiara Avon de la Paris va garanta numai actualele comenzi și nu există certitudinea că reprezentanții Avon vor reuși să facă livrări după sfârșitul lunii octombrie.

În Paris, compania are aproximativ 120 de angajați, care sprijină activitatea celor 11.000 de reprezentanți care vizitează clienții la domiciliu.

Estelle Croissant, angajat al Avon, a declarat pentru BBC că sindicatele acuză compania că nu a urmat în mod corect procedura de concediere a angajaților.

‘Ei nu au respectat toate procedurile conform propriilor lor reglementări. Știm acum că a fost desemnat un administrator în martie dar nu este în vigoare nici un program în sprijinul angajaților. Ne simțim abandonați, deși am lucrat din greu să facem compania profitabilă’, a explicat Estelle Croissant.

Purtătorul de cuvânt al Avon a refuzat să comenteze decizia de retragere de pe piața din Franța.

În decembrie, Avon Products anunța că va concedia aproximativ 1.500 de angajați în întreaga lume și va ieși de pe piețele din Coreea de Sud și Vietnam, acestea fiind prevăzute în planul de reducere a costurilor.

Avon, prezentă și pe piața din România, estimează că desființarea celor 1.500 de locuri de muncă va duce la economii de 80-90 milioane de dolari.

Costurile ridicate ale produselor, ratele de schimb nefavorabile și dificultățile pe piețele sale cheie, cum ar fi Brazilia, SUA și Rusia au continuat să afecteze Avon în 2012, când a raportat un declin semnificativ al profitului.

Te-ar mai putea interesa și
CGMB: Preţul de achiziţie al unui autobuz electric creşte de la 480.000 de euro la 620.295 de euro (fără TVA)
CGMB: Preţul de achiziţie al unui autobuz electric creşte de la 480.000 de euro la 620.295 de euro (fără TVA)
Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în şedinţa de luni, majorarea valorii celor patru proiecte finanţate prin Programul Operaţional Regional privind achiziţionarea a......
Cel mai mic euro din ultimele două luni – curs BNR 2 august 2021
Cel mai mic euro din ultimele două luni – curs BNR 2 august 2021
Leul se apreciază şi atinge cea mai ridicată valoare în faţa monedei europene din 27 mai 2021 şi până acum. Banca ...
Auchan, Carrefour şi Metro retrag de la comercializare mai multe tipuri de îngheţată din cauza prezenţei oxidului de etilena
Auchan, Carrefour şi Metro retrag de la comercializare mai multe tipuri de îngheţată din cauza prezenţei oxidului de ...
Metro Cash & Carry România, Carrefour şi Auchan retrag de la comercializare şi de la clienţi mai multe tipuri de îngheţată ...
ONRC: Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea a crescut cu 17,66% în primul semestru din 2021
ONRC: Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea a crescut cu 17,66% în primul semestru din 2021
 Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea a fost, în primele şase luni din 2021, de 6.043, în creştere cu ...