Avtovaz va concedia anul acesta 1.100 de angajaţi

Avtovaz, controlat de alianţa Renault-Nissan, este primul producător auto din Rusia care intenţionează să recurgă la concedieri în acest an, din cauza declinului accentuat al pieţei auto interne, a anunţat marţi publicaţia rusă 'Vedemosti', transmite TASS.
Economica.net - mar, 27 ian. 2015, 12:58
Avtovaz va concedia anul acesta 1.100 de angajaţi

Compania va concedia 1.100 de angajaţi, dar numai directori, specialişti şi personal administrativ. În prezent, la fabricile Avtovaz din Izhevsk şi Togliatti lucrează aproximativ 52.000 de persoane, din care 10.000 sunt directori, specialişti şi personal administrativ. Dintre aceştia, 11% vor fi concediaţi începând cu luna aprilie, scrie Agerpres.

În 2014, Avtovaz a renunţat la 20% dintre angajaţi. Noile concedieri vin după ce anul trecut vânzările de autoturisme marca Lada în Rusia au scăzut cu 15%, la 387.000 vehicule.

Luna aceasta, Association of European Businesses (AEB) a anunţat că vânzările auto în Rusia au scăzut în 2014 cu 10,3%, la 2,49 milioane de unităţi.

Cele mai bine vândute modele în 2014 au fost Granta de la Lada, Solaris de la Hyundai, New Rio de la Kio, Duster de la Renault, Kalina de la Lada, Largus de la Lada şi Logan de la Renault. Pe locul 14 se află modelul Sandero de la Renault iar pe locul 23 Ford Focus.

Cel mai mare producător auto din Rusia, Avtovaz, a vândut anul trecut în Rusia 764.245 vehicule, în scădere cu 7% faţă de 2014. Grupul Volkswagen a raportat un declin al livrărilor de 12,8% în 2014, în timp ce vânzările Ford au scăzut cu 38,2%.

Pentru acest an se estimează un declin de 24,2%, la 1,89 milioane de unităţi, din cauza condiţiilor economice dificile, a anunţat AEB.

În 2008, Renault a achiziţionat o participaţie de 25% în Avtovaz, iar anul trecut a preluat controlul împreună cu partenerul nipon Nissan.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...