1EUR = 4.8254 RON | Bucureşti 7 º

Extern

Avtovaz va concedia peste 8.000 de angajaţi în Rusia

Avtovaz, cel mai mare producător auto din Rusia, va concedia pe plan intern peste 8.000 de angajaţi până în 2018, după ce sancţiunile occidentale şi scăderea vânzărilor au pus presiune pe brand în ultimii ani, transmit WirtschaftsWoche şi Deutsche Welle.

18 iul, 2017 | Agerpres

Anunţul a fost făcut luni la Moscova de Mikhail Babitsch, reprezentantul preşedintelui Vladimir Putin în regiunea Volga, care citează Avtovaz. Pe de altă parte, grupul auto a precizat că nu sunt planificate concedieri, dar câteva mii de angajaţi vor fi mutaţi într-un nou parc industrial în următorii doi ani.

Avtovaz este producătorul tradiţionalului brand Lada şi lider de piaţă în Rusia, fiind controlat de firma rusă de stat Rostec şi de alianţa Renault-Nissan. Pentru a face faţă crizei, grupul cu sediul în Togliatti, pe malul fluviului Volga, a concediat mii de angajaţi în ultimii ani. Ministrul Industriei, Denis Manturow, anunţa recent că numărul de angajaţi ai Avtovaz a scăzut de la aproximativ 100.000 la 40.000. Conform agenţiei Interfax, noile 'planuri de optimizare' nu vor reprezentare doar o cosmetizare.

Babitsch a vorbit de concedierea a 6.000 de angajaţi anul acesta şi a 2.200 de persoane anul viitor.

'Este foarte important pentru noi ca garanţiile sociale să fie respectate', a apreciat Babitsch.

În ianuarie, directorul general al Avtovaz, Nicolas Maure, declara pentru DPA că: 'anul acesta nu sunt planificate măsuri dure'. Totuşi, el a sugerat că angajaţii ar putea fi transferaţi în alte zone sau la parteneri ai companiei.

Declinul vânzărilor Lada din ultimul an s-a schimbat, în primul semestru din acest an au fost vândute 140.000 de vehicule, în creştere cu 13% faţă de perioada similară din 2016.

Renault deţine o participaţie de 50% la compania holding care controlează Avtovaz, în timp ce partenerul nipon Nissan Motor Co. deţine un pachet de 17,13%, iar corporaţia rusă de stat Rostec are un pachet de 32,87%. Împreună, Renault, Nisan şi Avtovaz au fost responsabile pentru aproximativ o treime din cele 1,6 milioane de autoturisme noi vândute anul trecut în Rusia, însă, cu toate acestea, vânzările lor combinate au scăzut cu 32% în ritm anual.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO