1EUR = 4.8338 RON | Bucureşti 23 º

Extern

Avtovaz va suspenda producţia timp de 19 zile, în ianuarie

Cel mai mare producător rus, Avtovaz, a anunţat luni că intenţionează să extindă cu o săptămână perioada în care va suspenda producţia datorită sărbătorilor de iarnă, transmite Reuters.

07 dec, 2015 | Agerpres

Producţia fabricilor va fi oprită în total 19 zile, în perioada 31 decembrie - 18 ianuarie, a anunţat un purtător de cuvânt al companiei, dezminţind informaţiile din presă privind suspendarea activităţii din 18 decembrie.

Săptămâna trecută, publicaţia rusă 'Vedomosti' anunţa că activitatea la cea mai mare uzină a Avtovaz, din Togliatti, va fi suspendată timp de o lună, în perioada 18 decembrie - 18 ianuarie, în timp ce producţia fabricii din Izhevsk va fi oprită în perioada 28 decembrie - 18 ianuarie.

Reprezentanţii Avtovaz, companie controlată de alianţa Renault-Nissan, susţin că informaţiile sunt incorecte.

Piaţa auto din Rusia trece prin momente dificile şi va înregistra anul acesta un declin al vânzărilor de 30%, a avertizat recent Marcus Osegowitsch, şeful subsidiarei ruse a Volkswagen (VW).

'Previziunile Association of European Businesses (AEB) privind o scădere de 25% a livrărilor pe piaţa rusă sunt optimiste. Va fi mult mai rău. În primele cinci luni ale anului, s-a înregistrat un recul de 38-40%, dar acest ritm nu va continua, iar declinul anual va fi în jur de 30%', a afirmat Osegowitsch.

Livrările auto s-ar putea contracta anul acesta cu 25%, la 1,89 milioane de unităţi, după un declin de 10% în 2014, conform estimărilor AEB. Declinul economiei şi deprecierea rublei au determinat producătorii auto să-şi reducă producţia, să ofere reduceri sau să scadă preţurile.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO