AXA Life Insurance va furniza asigurări de sănătate salariaţilor Transelectrica pentru 7 mil. lei

AXA Life Insurance va furniza, până în octombrie 2016, servicii de asigurări voluntare de sănătate pentru angajaţii Transelectrica, valoarea contractului ridicându-se la 6,99 milioane de lei, potrivit datelor www.e-licitatie.ro.
Economica.net - lun, 13 ian. 2014, 11:08
AXA Life Insurance va furniza asigurări de sănătate salariaţilor Transelectrica pentru 7 mil. lei

Estimat la 7,3 milioane de lei, contractul a fost atribuit la finele lunii octombrie 2013 şi are o durată de trei ani.

În afară de Axa Life Insurance, la licitaţie au mai depus oferte şi BCR Asigurări de Viaţă, Signal Iduna Asigurări de Viaţă, Generali România şi Uniqa Asigurări de Viaţă.

Potrivit datelor din anunţul de participare, pentru primul an al contractului, numărul persoanelor asigurate se apropie de 1.000.

AXA Life Insurance este parte a a frupul francez AXA, care a intrat pe piaţa românească în anul 2010, când a preluat compania Omniasig Asigurări de Viaţă de la Vienna Insurance Group (VIG).

La finele lunii noiembrie 2013, grupul AXA a anunţat că vinde operaţiunile din România către Astra Asigurări, companie deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu, părţile convenind să nu dezvăluie termenii şi condiţiile tranzacţiei.

Tranzacţia presupune preluarea a 38.200 de contracte, în vigoare la la finele lunii septembrie 2013, conform asociaţiei naţionale a asigurătorilor (UNSAR).

Înfiinţată în 1991, Astra Asigurări este liderul pieţei de asigurări şi are un capital social de 192,71 milioane de lei, controlat de The Nova Group Investments România SA – 72,68% şi Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%, alături de mai multe persoane fizice şi juridice, cu o participaţie reprezentând 0,3% din capitalul social.

The Nova Group Investments România şi Epsilon Estate Provider sunt controlate de omul de afaceri Dan Adamescu.

În primele nouă luni ale anului 2013, veniturile AXA Life Insurance din prime subscrise au atins 23,3 milioane de lei, faţă de 20,6 milioane de lei în urmă cu un an.

Te-ar mai putea interesa și
Mai mulți europarlamentari au cerut o anchetă cu privire la implicarea Gazprom în scumpirea gazelor naturale
Mai mulți europarlamentari au cerut o anchetă cu privire la implicarea Gazprom în scumpirea gazelor naturale
Un grup de parlamentari europeni a cerut Comisiei Europene să investigheze rolul Gazprom în creşterea preţurilor gazelor naturale din Europa, apreciind că suspectează compania rusă de......
Comitetul de Miniştri al CoE solicită României să plătească reclamanților sumele decise de justiție în șase dosare
Comitetul de Miniştri al CoE solicită României să plătească reclamanților sumele decise de justiție în șase dosare
Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei (CoE) a adoptat vineri o rezoluţie interimară care îndeamnă autorităţile ...
Update: Guvenul impune folosirea certificatului verde pentru localitățile unde rata de incidență COVID-19 trece de 3 la mie
Update: Guvenul impune folosirea certificatului verde pentru localitățile unde rata de incidență COVID-19 trece de 3 ...
Update: Premierul Florin Cîţu a declarat vineri că prin introducerea obligativităţii certificatului verde COVID în ...
Anunțul anului pentru milioane de șoferi. City Insurance și-a pierdut autorizația și merge spre faliment. Ce se  întâmplă cu cei 3 milioane de clienți și sutele de mii de păgubiți?
Anunțul anului pentru milioane de șoferi. City Insurance și-a pierdut autorizația și merge spre faliment. Ce se întâmplă ...
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să ridice autorizația de funcționarea a City Insurance, cea mai ...