Azerii de la Socar aduc în România bani pentru 60 de noi benzinării

Socar, compania petrolieră naţională din Azerbaidjan, este investitorul strain cu cel mai mare aport de capital vărsat în sucursala din România, în luna iunie, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.
Mihai Nicuţ - joi, 31 iul. 2014, 11:50
Azerii de la Socar aduc în România bani pentru 60 de noi benzinării

Azerii de la Socar au subscris, în luna iunie, nu mai puţin de 58,8 milioane de euro, depăşind producătorul american de componente electronice Plexus (53,2 milioane de euro) şi acţionarii ciprioţi ai Rivium Galeria Mall (circa 34 milioane euro)

Socar este una dintre companiile petroliere cu cea mai mare expansiune a reţelei de retail din România. Din anul 2011, compania naţională din Azerbaidjan a intrat în România prin intermediul Socar Petroleum S.A, achiziţionând un distribuitor independent din nord-estul ţării şi de atunci a bus bazele unei reţele de benzinării la nivel naţional. La acel moment, firma azeră a anunţat că intenţionează să ajungă la o reţea de 300 de staţii.
Compania deţine în prezent o reţea de 28 de staţii de alimentare, fiind unul dintre jucătorii importanţi pe piaţa distribuţiei de carburanţi din România. Benzinării Socar se găsesc în judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ, Iaşi, Bihor, Buzău, Bacău, Vrancea, Timiş, Ilfov şi Cluj.

Până în prezent, compania a creat peste 360 de locuri de muncă şi a derulat investiţii de peste 50 milioane de euro în România, potrivit propriilor date.

Conform anunţurilor făcute de companie cu ocazia deschiderii benzinăriilor, investiţiile Socar într-o staţie de distribuţie sunt cuprinse între 800.000 şi 1-1,1 milioane de euro. Aşadar, prin acest aport de capital de la firma-mamă, Socar Petroleum SA are bani pentru deschiderea a circa 60 de noi staţii de distribuţie în România.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...