BAAR a plătit despăgubiri de 73,7 milioane euro, în urma falimentului Astra şi Carpatica

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) a soluţionat 92,18% din dosarele rezultate în urma falimentului societăţilor Astra şi Carpatica, valoarea totală a despăgubirilor ridicându-se la 73,7 milioane de euro, reiese din datele BAAR, prezentate, miercuri, într-o conferinţă de presă.
Economica.net - mie, 04 apr. 2018, 08:06
BAAR a plătit despăgubiri de 73,7 milioane euro, în urma falimentului Astra şi Carpatica

‘Ca urmare a falimentului celor două societăţi Astra şi Carpatica, Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România – BAAR a preluat în gestionare un număr total de 15.157 dosare din care 92,18% au fost soluţionate integral, 1,41% soluţionate parţial şi 6,41% sunt în curs de soluţionare. Despăgubirile achitate până la finele lunii februarie 2018 de BAAR pentru ex-membri săi Astra şi Carpatica se ridică la suma totală de 73,7 milioane euro’, afirmă reprezentanţii BAAR.

Conform sursei citate, de la data retragerii autorizaţiei de funcţionare a companiei Astra Asigurări şi până la 28 februarie 2017, au fost transferate către BAAR un număr de 7.388 dosare de daună. 7198 dosare au fost soluţionate integral, cuantumul total al sumei achitate de Birou fiind de 27,4 milioane euro. În procente, BAAR a soluţionat şi achitat până la 28 februarie 2018 circa 97% din numărul total al dosarelor avizate la acesta pentru Astra Asigurări.

De asemenea, 91 de dosare au fost soluţionate parţial, suma plătită de BAAR fiind de 6,4 milioane euro. Până la soluţionarea completă a acestor dosare, BAAR a constituit suplimentar o rezervă de daună în valoare de 13,4 milioane euro.

Un număr de 99 dosare se află în curs de soluţionare, iar rezerva de daună constituită în acest scop de BAAR este în valoare de 5,5 milioane euro. Pentru dosarele soluţionate parţial sau care se află în curs de soluţionare în cazul Astra Asigurări rezerva de daună constituită rămasă la nivelul BAAR este, în prezent, de 18,5 milioane euro.

În ceea ce priveşte Carpatica Asigurări, Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România i-au fost avizate un număr total de 7.769 dosare de daună în intervalul cuprins între 27 iulie 2016 şi 28 februarie 2018. În acest caz, 6.773 de dosare au fost soluţionate şi pentru ele s-a achitat suma de 32,4 milioane euro, 123 au fost soluţionate parţial, iar până în prezent s-au achitat 7,5 milioane de euro şi s-a constituit o rezervă de daună rămasă de 19,10 milioane euro, în timp ce 873 se află în curs de soluţionare, iar pentru ele s-a constituit o rezervă de daună în valoare de 15,89 milioane de euro.

Pentru dosarele soluţionate parţial sau care se află în curs de soluţionare în cazul Carpatica Asigurări, rezerva de daună constituită rămasă la nivelul BAAR este, în prezent, de 34,99 milioane euro. În procente, circa 87% din numărul total al dosarelor preluate de BAAR pentru această societate au fost deja soluţionate integral, celelalte aflându-se în diferite stadii de soluţionare.

Te-ar mai putea interesa și
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ne intră banii în conturi
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ...
Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care compania primeşte banii, a declarat, miercuri, directorul general al operatorului......
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
Uniunea Europeană a deschis miercuri o anchetă privind piaţa publică chineză a dispozitivelor medicale, suspectând ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, se temperează activitatea în piaţa de birouri – studiu
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investiţiile în domeniu vor creşte în ...
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu i-a transmis miercuri un avertisment public constructorului Podului de la Brăila, ...