1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 14 º

Companii

BAAR plăteşte aproximativ 90 de milioane euro în urma falimentului companiilor de asigurări Astra şi Carpatica

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România /BAAR/, care gestionează dosarele de Carte Verde, plăteşte aproximativ 404 milioane lei (circa 90 de milioane de euro) în urma falimentului companiilor de asigurări Astra şi Carpatica.

24 mai, 2017 | Agerpres

Conform datelor prezentate de preşedintele BAAR, Mădălin Roşu, au fost soluţionate integral până acum 6.158 de dosare ale foştilor asiguraţi Astra, respectiv 85% din totalul dosarelor avizate pentru plata daunelor, şi 4.253 de dosare în cazul Carpatica (71% din totalul dosarelor avizate), sumele plătite fiind de 118,3 milioane lei în cazul Astra (inclusiv sumele parţiale) şi 77 milioane lei în cazul Carpatica.

De asemenea, sunt în curs de soluţionare 1.035 de dosare în cazul Astra, cu sume în rezervă de 101,4 milioane lei, şi 1.646 de dosare în cazul Carpatica, cu sume în rezervă de 107,26 milioane lei.

Sistemul internaţional de asigurare Carte Verde a fost creat în 1949, cu scopul de a facilita circulaţia autovehiculelor în afara graniţelor ţării şi implică asociaţiile naţionale ale asigurătorilor RCA, precum BAAR în cazul României. Rolul acestor asociaţii este de a garanta că persoanele prejudiciate prin accidente produse de autovehicule asigurate în celelalte state vor fi despăgubite ca şi cum autovehiculele ar fi asigurate în ţara lor, precum şi că membrii lor vor respecta legea privind despăgubirile victimelor accidentelor rutiere produse în ţările tranzitate.

După intrarea României în Uniunea Europeană a intrat în vigoare pentru BAAR, de la 1 august 2007, acordul multilateral, care prevede răspunderea BAAR pentru 'cărţile verzi' emise sub autoritatea sa, cât şi pentru despăgubirea victimelor accidentelor provocate în străinătate de autovehicule neasigurate, înregistrate în România

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO